www.jagochpyret.blogg.se

Feberfri i 2 dagar!

Publicerad 2011-10-30 00:22:14 i Inlägg från mobilen

img_0730 (MMS)

Denna lilla busunge har nu varit feberfri i 2 dagar! Så detta firade vi genom att gå ut och leka lite:) Med tanke på att vi suttit inne i lägenheten i nästan 2 veckor nu, så var det riktigt skönt att komma ut i den friska luften!

Denna lilla Sötnöt..

Publicerad 2011-10-27 21:13:30 i Inlägg från mobilen

img_2006 (MMS)

Denna lilla Sötnöt ligger och sussar sött i sin säng, än så länge iallafall.. Jag hoppas att hostmedicinen gör susen och att han får sova hela natten för ovanlighetens skull! Men men det kommer jag troligtvis märka;) Håller iallafall tummarna för att han ska vara feberfri imorgon! Så sussa sött nu, så hoppas vi på en feberfridag imorgon;)

Snurrar runt i mitt huvud..

Publicerad 2011-10-26 08:27:02 i Blandat

Ja då var det tydligen onsdag, har blivit dagblind nu när vi varit hemma så länge.. Har liksom fokus på annat om dagarna än vilken dag det är, detta snurrar runt i mitt huvud om dagarna:
  • Ta tempen på lilleman
  • Ge febernedsättande
  • Ge slemlösande
  • Försök se till att lilleman hostar upp lite slem
  • Ge näsdroppar, trots att lilleman absolut inte vill
  • Försök få honom att sitta still så att jag kan använda näsfrida
  • Se till att han får i sig nåt att äta
  • Tvätta sängkläderna och "naanaan" (snuttefilten)
  • Hitta på "lugna" lekar så att lilleman inte hostar upp sina lungor
  • Skriva listor så att jag vet vad jag gjort och inte gjort
Ja, så ser våra dagar ut! Men förhoppnigsvis frisknar han till snart, jag håller tummarna och hoppas hoppas..

10 dagar med feber!

Publicerad 2011-10-25 11:54:36 i Inlägg från mobilen

Tycker så jäkla synd om min lilla sjukling, nu har vi hållit oss inne sen den 16/10. Vi har varit hos 2st läkare, den första gav Hugo antibiotika och den andre förstod inte varför han fått det eftersom det är ett VIRUS! Så nu har han ätit en antibiotikakur i en vecka i onödan:( Men det går inte att göra nåt åt nu, det är bara att fortsätta med slemlösande, febernedsättande och ventoline vid behov..

Titta jag kan vissla;)

Publicerad 2011-10-24 21:01:06 i Pyret

Gick igenom fotomappar tidigare idag och hittade foton på Hugo från i somras när gammelmormor lärde honom att blåsa i en visselpipa! Det tog en liten stund innan han förstod hur man skulle göra, men sen gick det inte att få honom att sluta med visslandet;)

En supernöjd liten visselpipskille;)

Min lilla sjukling..

Publicerad 2011-10-23 19:51:45 i Pyret

Tycker så jäkla synd om min lilla sjukling, han har haft feber i ÅTTA dagar nu och antibiotikan tar INTE! Ventolinet gör att han blir som en duracell-kanin som springer runt runt runt och när han vaknar på nätterna får han panik pga att han är så slemmig:( Så då är det bara att ge honom slemlösande + varm saft och hålla tummarna att han får upp slemmproppen! Fy fan för dessa jäkla dagis-baciller..
Världens finaste lilla sjukling!

Tragiska figurer till människor!

Publicerad 2011-10-23 09:01:09 i Inlägg från mobilen

Igår fick jag reda på en grej som gjorde mig så himla ledsen och arg! Ibland undrar man hur folk tänker.. Att blanda sig i något som man inte vet någonting om och dessutom ge sig på "barnen", det är INTE ok! Jag tycker att människor som tycker de har rätt att säga vad som helst om vem som helst, borde koncentrera sig på sina egna jävla liv istället för att tycka till om andras! Troligtvis har väl dessa tragiska figurer till människor inget eget liv, men det ger dom ändå ingen rätt att försöka förstöra andras!

Medicinerna för natten är fixade..

Publicerad 2011-10-22 23:10:54 i Inlägg från mobilen

img_9005 (MMS)

Nu är medicinerna för natten fixade och det gör ont att se min lilla Sötnöt så ledsen när vi ska ge honom dem:( På dagen när han tar dem går det jättebra, men på kvällen/natten vill han inte alls! Han skriker, spänner och slänger sig, allt för att slippa.. Man känner sig som världens sämsta mamma när man tvingar i honom. men det är bara att bita ihop och tänka på att vi gör det ju faktiskt för att han ska bli frisk! Så nu hoppas jag detta ger med sig snart och att Sötnöten slipper ännu en helvetes natt med tårar och panik-skrik.. Håller tummarna!

Host, host, host..

Publicerad 2011-10-21 06:49:33 i Inlägg från mobilen

Host, host, host.. Natten har varit ok, Hugo har iallafall sovit mellan sina hostattacker! Men kl.6 var det dags för lillemans mediciner. Han är superduktig på att ta dem, men näsdropparna däremot är ingen hit:( Men nu är iallafall dagens första medicin fixad! Så nu får vi se om lilleman vill sova en stund till eller om det är dags att gå upp och börja denna dag..

Helvetes natt!

Publicerad 2011-10-19 08:31:54 i Inlägg från mobilen

Hugo har inte kunnat sova pga den höga febern och hostan, så kl.22 for vi till "jouren". Läkaren lyssnade på lungorna och Hugo fick andas in ventoline. Sen skrev han ut recept på antibiotika och ventoline till lilleman, så nu hoppas jag att det kommer börja bli bättre! Tycker så synd om min lilla kille som inte kan sova.. Under natten som varit har han sovit PÅ sin mamma (mig) och vaknat upp och hostat/skrikit stup i kvarten:( En riktig helvetes natt!

Sötnöten är fortfarande sjuk..

Publicerad 2011-10-18 17:44:54 i Inlägg från mobilen

img_2207 (MMS)

Sötnöten är fortfarande sjuk, febern vill inte ge med sig.. Tycker så synd om min lilla sjukling:( Så trots att jag  blivit lite trött på att spela hockey, titta på hockey och ständigt höra "Hcky Hcky", så är det bara att gilla "Hockey-läget";) Eftersom min lilla sjukling har fått pippi på denna sport så har vi även idag sett en hockeyfilm.. Idag blev det, "Det bästa från tre kronor"!

"Miracle"

Publicerad 2011-10-17 09:23:48 i Inlägg från mobilen

img_4866 (MMS)

Min lilla sjukling sitter i mitt knä och myser:) Han sitter tillbakalutad och håller fodralet till filmen som vi kollar på.. Han har valt filmen själv idag med och det blev som igår "Miracle", men enligt Hugo heter den "Hcky Hcky";)

"Herr Feber" är här igen!

Publicerad 2011-10-16 22:52:12 i Inlägg från mobilen

img_1878 (MMS)

Nu har "Herr Feber" kommit på besök igen och denna gång tog han med sig sin kompis "Ögoninflammationen"! Tycker så synd om min lilla Sötnöt, han är helt röd i ögonen, svullen och kletig:( Så idag har vi tagit det lugnt och kikat på film.. Han valde film själv och kors i taket han valde INTE "Shrek", INTE "Spirit", utan "Miracle";) Men nu ligger min lilla febriga unge och sussar sött! Jag däremot väntar på att mannen i huset ska komma hem, han har varit borta heeela dan..

Denna lilla kille är hockeytokig!

Publicerad 2011-10-12 22:03:16 i Inlägg från mobilen

img_0895 (MMS)

Denna lilla kille är hockeytokig! Han går runt med sina klubbor här hemma, lirar, tekar och ramlar omkull som om han blivit tacklad;) Han går runt och säger "Hcky Hcky" och ikväll fick han även se lite hockey på tv innan han gick och la sig! Han är så himla go min lilla hockeytokiga son;)

Nu har varit på BVC!

Publicerad 2011-10-11 12:57:50 i Inlägg från mobilen

img_5983 (MMS)

Nu har varit på BVC och fått "godkänt" på 18 månaderskontrollen! Hugo snackade på som en tok inne hos läkaren, fast vi förstod inte många ord;) Han följer sin kurva och är en fin liten kille enligt läkaren och sköterskan:) Så det var en stolt mamma som cyklade hem med sin 11895 gram tunga och 84 cm långa son;)

Twinsen växer så det knakar!

Publicerad 2011-10-11 08:41:28 i Inlägg från mobilen

img_9330 (MMS)

Twinsen växer så det knakar! Det kommer nog inte dröja länge förrän de kan springa runt och jaga Hugo när vi kommer på besök;) Så himla skoj att Hugo har två små kusiner som han kommer kunna busa med! Vilken bus-trio de kommer bli;)

Hugo 18 månader!

Publicerad 2011-10-05 20:03:54 i Pyret

Idag blev vår lilla Sötnöt 18 månader! Jäklar va fort det går, känns som om det var igår som vi fick ta med honom hem från BB:) Men nu är vår lilla kille en "stor-liten-kille;) För att fira detta så gick vi på lekplats-jakt, vi hittade 3 st innan regnet kom.. Kul hade vi iallafall och jäklar vad jag älskar denna underbara Sötnöt!

En underbar dag med min lilla kille och den friska luften gjorde underverk för mitt onda huvud! Nu ska jag inta soffläge och kika lite på tv och Sötnöten han sussar sött i sin säng;)

Migrän suger!

Publicerad 2011-10-03 22:29:12 i Inlägg från mobilen

Nu ska jag och mitt bowlingklot till huvud gå och lägga oss! Hoppas att huvudvärken har lättat till imorgon och att jag slipper ha så ont att jag kräks.. Fan va migrän suger!

Om

Min profilbild

Anna

Denna blogg är en dagbok där jag skriver om min vardag med två små barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela