www.jagochpyret.blogg.se

Avklarat mina ärenden..

Publicerad 2009-10-27 18:48:21 i Graviditeten

Nu har jag hämtat ut sjukintyget, fixat Postafen och varit på jobbet och lämnat intyget! Har varit hos sjukgymnasten och fått akupunktur, det var skönt så länge hon ej vred på nålarna då kändes det mindre skönt.. Har lite småont på vänstersida där nålarna satt, men annars känns det ok! Ska dit på torsdag igen för en till omgång:)

Nu ska jag göra matlåda till Andreas och efter det kommer jag nog placera mig framför tv:n..

Akupunktur..

Publicerad 2009-10-27 10:31:16 i Graviditeten

Idag är det dags för mig att testa akupunktur för första gången, hoppas att detta blir något som funkar för mig.. Ska förbi läkaren och få mitt sjukintyg, lär köpa Postafen för mitt illamående (det har kommit tillbaka) och sen blir det ev en sväng förbi jobbet för att lämna mitt sjukintyg och skriva ut mitt nov-dec schema..

Träff hos sjukgymnasten..

Publicerad 2009-10-21 16:37:55 i Graviditeten

Igår var jag på ett "Gravid-möte" för dem som har olika graviditetsbesvär och det var väl bara jag av oss åtta som var där som ej hade fått mage (eftersom jag fått min foglossning väldigt tidigt). Men det var ett bra möte som gav många tips och övningar att göra hemma och jag skulle absolut inte göra de övningar som den andra sjukgymnasten på vårdcentralen givit mig de skulle bara förvärra värken.. Så jag bokade in ett eget möte med en sjukgymnast på stället där mötet hölls och var hos henne idag! Kvinnan jag var hos idag var jättetrevlig och positiv, hon sa att det kan bli bättre men det kan också fortsätta vara såhär:( Men då är det viktigt att jag får hjälp av dem att hantera smärtan och få all smärtlindring som går.. Blev inbokad två gånger nästa vecka då jag ska få akupunktur och se om det hjälper, skall även använda tensen hemma flera gånger dagligen och kan även bli aktuellt med kryckor för att avlasta bäckenet..

Inte alltför kul för psyket detta, men man kan ju inte lägga sig ner och dö utan man måste ju göra det bästa av situationen!

Vila..

Publicerad 2009-10-19 13:40:20 i Graviditeten

Jadu gårdagen bestod av vila och denna dag kommer nog se likadan ut.. Ska skaffa lite mer "vuxenpoäng" genom att sticka lite och sen så lär jag göra mina ryggövningar och hoppas att de snart börjar hjälpa!? Trist att bara gå omkring hemma och vanka som en anka!

Anna Anka..

Publicerad 2009-10-18 11:36:57 i Graviditeten

Innan jag blev sjukskriven på heltid så gav mina arbetskamrater mig ett nytt smeknamn, "Anna Anka";) Jag vaggar ju så mycket när jag går så de ser nog lite kul ut.. Men men nu är jag ju som sagt sjukskriven så de får vänta med att ropa "Anna Anka" efter mig i korridoren!

Igår var vi på en överaskningsfest, det var trevligt men tyvärr kunde vi inte stanna så länge pga min rygg.. När vi kom hem så la jag mig i sängen med en massa kuddar runt om mig så att jag skulle ha så lite ont som möjligt och så såg vi en film. Men efter filmen när jag skulle resa mig ur sängen för att borsta tänderna så kunde jag knappt resa mig, gjorde så jäkla ont att tårarna bara forsade nerför kinden.. Fy fan för denna värk, fattar inte hur min mamma klarar av att leva med sådan här smärta konstant!? Hoppas verkligen att de där övningarna jag fått skall göra så att detta försvinner..

Så idag blir det nog inte många knop, ska göra mina övningar och sen blir det nog bara vila..

Helt sjukskriven..

Publicerad 2009-10-15 18:09:03 i Graviditeten

Detta med att jobba 50% har inte gått så bra, så nu är jag helt sjukskriven i 2 veckor istället och hoppas att träningen kommer ge resultat! Va inte alls kul att tala om för jobbet att jag ej pallar att jobba, men bättre att jag är hemma och försöker träna upp ryggen så att jag kan komma tillbaka och jobba heltid under resterande delen av graviditeten.. Nu ska jag läsa lite "Gravid-tidningar" och sen blir det nog lite stickning;)

Varit hos sjukgymnasten..

Publicerad 2009-10-15 15:02:42 i Graviditeten

Idag har jag varit hos sjukgymnasten och fått hjälp med övningar och vad jag ska tänka på för att underlätta för mig själv nu när jag har foglossning.. Kändes bra att få hem lite papper med övningar på som jag ska göra varje dag, men det är lite smådrygt just nu men förhoppningsvis hjälper övningarna mig så att jag kan jobba heltid igen..

Sen så har pappa kikat förbi lägenheten idag och ätit lunch med oss, han är nere i Gbg på jobb.. Skoj att träffa honom en sväng! Vi fick även en kul grej med posten idag, en tid för vår första ultraljudsundersökning!

Första läkarbesöket..

Publicerad 2009-10-13 18:12:08 i Graviditeten

Gick bra på första läkarbesöket, vi pratade om min foglossning och vad man kan göra för att denna ev kanske ska kunna försvinna.. Sen så blev det lite prat om fenomenet förtidigt födda i mammas släkt och de ska ha lite uppsikt över mig och Pyret ang detta!? Andreas var med och det kändes bra att ha nån som kunde fråga dom frågor som jag glömt att jag ville fråga. Efter läkarebesöket lämnade Andreas mig på jobbet och jag jobbade min första 50% dag och det gick ok. Sen när jag kom hem var sängen väldigt skön och jag sov i 2 timmar!

Andreas mormor bättrar sig..

Publicerad 2009-10-13 08:00:53 i Blandat

Igår blev det inget sjukhusbesök för mig och Pyret, hade ont och spenderade dagen med att vila.. Men Andreas var hos sin mormor, hon har bättrat sig och det ser ut att gå framåt! Så vi får fortsätta att hålla tummarna!

Idag ska vi till "MVC" på första läkarebesöket, så vi får se hur det går..

Har ont i ryggen..

Publicerad 2009-10-11 17:32:54 i Blandat

Nu har jag och Pyret kommit hem från sjukhuset, vi behöver vila lite har ont i ryggen.. Läget med Andreas mormor känns lite stabilare idag, hon har flyttats från IVA till en annan avdelning och slipper nu alla slangar som hon hade på IVA. Andreas är kvar på sjukhuset och kommer nog att stanna där i några timmar till.. Men nu ska jag och Pyret sova en stund för att orka med kvällen och vara lite social mot Andreas när han kommer hem!

Nu har vi kommit hem från sjukhuset..

Publicerad 2009-10-10 23:17:17 i Blandat

Nu har vi kommit hem från sjukhuset.. Andreas mormor kämpar på och vi kommer fara dit imorgonbitti igen och spenderar nog även söndagen på sjukhuset som det ser ut nu.. Men nu ska Andreas, jag och Pyret försöka få lite sömn så att vi orkar med morgondagen!

Spenderade dagen på sjukhuset..

Publicerad 2009-10-10 09:59:27 i Blandat

Igår fick Andreas mormor fara med ambulans från ett sjukhus till ett annat pga att de misstänkte att ett sprucket magsår:( Tidigt nu på morgonen har hon opererats och just nu ligger hon på IVA och de närmsta dagarna kommer att vara kritiska.. Det var tydligen inte ett sprucket magsår utan tarmen som gått sönder, hon fick ta bort gallblåsan och stora delar av buken är inflammerad.. Så Andreas, jag och Pyret ska åka dit nu och kommer nog att spendera dagen på sjukhuset och hålla alla tummar vi har! Hoppas att gudarna är på vår sida och att vi får behålla mormor Eivor länge till!

Datorn pajade..

Publicerad 2009-10-10 00:42:48 i Graviditeten

Datorn pajade för en vecka sen, men nu har vi en ny dator så dags för lite uppdatering..

Illamåendet började avta i fredags (2/10) och söndagen och måndagen gick jättebra, fast hade lite ont i ryggen och förkylningen var kvar. Men i tisdags (6/10) så var förkylningen borta, men på jobbet kunde jag knappt gå normalt hade så jäkla ont i ryggen och på onsdagen fick jag lov att gå till farbror doktorn:( Tydligen så tillhör jag de fåtal som får foglossning tidigt i graviditeten, så nu och 2veckor framåt ska jag bara jobba 50% och sen får vi se.. Så jäkla typiskt att man först får vara hemma i 2veckor pga illamåendet och sen när det har lagt sig så får man foglossning! Hoppas verkligen att sjukgymnastiken och att ett sånt där bälte kan hjälpa mig bli bättre i ryggen så att jag kan jobba 100% igen..

Nyser stup i kvarten..

Publicerad 2009-10-01 09:46:47 i Graviditeten

Dagen började ju inte riktigt som jag ville! Nyser stup i kvarten och det känns som om huvudet är fullt med snor.. Sen får vi ju inte glömma det fantastiska illamåendet som håller sig kvar, känns som om jag aldrig blir av med detta! Jag vill kunna njuta lite av "Pyret" och inte bara gå runt och må dåligt, så snälla "Pyret" va lite snäll mot din mamma och se till att hon slipper detta illamående och kan börja jobba igen!?

Om

Min profilbild

Anna

Denna blogg är en dagbok där jag skriver om min vardag med två små barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela