www.jagochpyret.blogg.se

Nu har jag pratat med fastighetsskötaren ...

Publicerad 2010-09-29 09:49:57 i

Nu har jag pratat med fastighetsskötaren och HAN skulle sätta upp lappar! Skönt för då slipper jag göra mig ovän med grannarna;) Får hålla tummarna att de som ställer sin S K I T i barnvagnsrummet läser lapparna och tar bort sina saker!

Barnvagnsrummet = förråd???

Publicerad 2010-09-29 09:00:50 i

Sitter och väntar på att klockan ska bli 9.30 så att jag kan ringa fastighetsskötaren ang problemet i barnvagnsrummet. Det är så att det finns folk som använder barnvagnsrummet som förråd, så det finns knappt plats till att ställa in vagnen! Jag har nu kokat över detta ett par dagar och har t o m släpat upp vår vagn i lägenheten istället för att trycka in den i "barnvagnsrummet". Är så irriiterad över detta och sitter och försöker knåpa ihop lappar att sätta upp på dörrarna, men vill att det ska stå nåt bra så att dessa människor som gör detta tar bort sin SKIT! Vill ju inte att de ska bli jättearga och gö nåt med vagnen, men vill inte ha massa gamla böcker, blomjord, målarfärg, stolar, skåp i barnvagnsrummet längre! Hur skulle ni göra???

Lilleman somnade tidigt..

Publicerad 2010-09-28 22:15:17 i

Lilleman somnade tidigt (kl.18.30) så jag ska snart väcka honom och ge "nattmålet", sen blir det sängen för oss båda! Jag brukar inte komma i säng innan kl.24, så det kan nog vara bra för mig att lägga mig i tid;)

Tävling!

Publicerad 2010-09-28 10:00:32 i


Hittade en tävling på Dianas blogg där man kunde vinna namnsmycken i plexiglas och hockeyintresserade som denna familj är så skulle det vara fint med ett plexiglas smycke;) Smyckena göra av I Love Plexi och är små plexiskivor med valfri text och de finns även i olika färger! Så nu håller jag tummarna att det blir en vinst;)

USA-shopping..

Publicerad 2010-09-27 22:54:37 i

Glömt att visa vad jag och Hugo fick av Hugos morfar som kom hem från USA förra veckan:) Tack så mycket pappa/morfar!


Söta små UGG´s till Hugo:)


En mjukis dress

 


En gullig blå overall till kalla höst/vinterdagar


Och ett par UGG`s till mig;)

Bilder ljuger..

Publicerad 2010-09-27 08:29:05 i

Vi var på 2st husvisningar igår, men det är bara att konstatera att bilder LJUGER! Ett utav husen visste vi att det inte var så fint, men det andra såg jättefint ut på bilderna men usch vad det såg ut:( Vi satt hemma i vår lägenhet igårkväll och insåg att vi har det väldigt bra i vår tvåa, fast trångt.. Och har nu insett att husletandet kommer bli en lång resa innan vi hittar något som är fint (eller går att göra fint) och som inte kostar alltför mycket! Men det där med kostnaden känns svårt här nere i Gbg, t o m FULA hus är ju dyra här nere:(

Lite shopping..

Publicerad 2010-09-26 20:35:42 i

Nu ligger lilleman och sussar, maken är ute i löparspåret och jag sitter framför datorn;) Vi har ju varit på IKEA idag och där köpte vi en matta till Hugo och några burkar. Sen for vi till Babyproffsen och köpte en dyna till Stokkestolen, sen till Panduro och köpte lite stickers till burkarna. Såhär blev resultatet:


Den nya mattan passade bra i lekhörnan:)


Burkarna till Hugos käk och nappar;)
Snodde idén från Fröken M

Nu kan Hugo äntligen sitta i sin nya stol!


Förresten hur LÄNKAR man till någon utan att skriva dit
hela adressen som jag gjorde till Fröken M???

Diggar nyhetsmorgon..

Publicerad 2010-09-26 09:11:59 i

Nu har mina killar badat och medans stora killen (pappan) stannade kvar i badkaret så kom lilleman ut till mig! Och nu sitter han och kollar på nyhetsmorgon, det ser verkligen ut som om han förstår vad de snackar om;) Men nu ska jag nog hoppa ur pyjamasen och i lite kläder för om nån timme ska familjen Carlsson till IKEA och inhandla lite prylar, sen tar vi nog en sväng förbi lite andra affärer också;)


Kollar på nyhetsmorgon..

Hockeytokig..

Publicerad 2010-09-25 08:47:05 i

När vi var hemma i Gävle så tog moster med lilleman på en hockeymatch och hemma hos mormor och morfar så satt han i Antes famn och ville inte släppa tv:n med blicken då det var hockey som visades;) Han verkar tycka det är kul att se "grabbar" fara omkring och jaga varann. Pappan i huset tycker detta är jätteskoj eftersom han spelat hockey sen han var en liten knodd och sen så har vi ju morfar som även han lirat en del i sina dar:) Jadu stackars unge som kommer bli bombaderad med denna sport, men som tur är har han ju en egen vilja och en mamma (och pappa) som kommer ställa upp med vad han än väljer att göra! Men hockey är ju kul;)


Lilleman och Ante kollar på hockey..

Tvätt, tvätt, tvätt..

Publicerad 2010-09-24 14:51:35 i

Fasiken va trist det är att hänga tvätt och det absolut värsta är att den aldrig tar slut! Vi har ett tvättberg här hemma som man aldrig kommer ikapp:( Men snart ska vår lilla sötnöt börja med välling och då kanske han slutar spy och då blir det genast mindre tvätt;) Hoppas..

Blogga via iphone, inte så svårt som jag trodde..

Publicerad 2010-09-24 10:54:21 i

De sista tre inläggen har jag gjort via min iphone och det var ju inte alls så svårt som jag trodde:) Så nu kan jag ju skriva vart jag än befinner mig, om man bortser från mammas och pappas hus i Gävle där det inte finns någon som helst täckning!

Har precis lämnat Hugo till sin farmor som ska ha honom i några timmar och "tanka kärlek";) Jag ska passa på att packa upp alla väskor som vi hade med oss till Gävle och sen behöver det dammsugas, dammråttorna håller på att ta över!

Hemma i Göteborg igen! Det tog lite över...

Publicerad 2010-09-23 18:34:18 i

Hemma i Göteborg igen! Det tog lite över 7h att fara hem denna gång, fick t o m stanna och sova en stund längs vägen.. Men nu är vi iallafall hemma och pappan i huset verkar glad att se oss, eller Hugo;)

Framme!

Publicerad 2010-09-19 21:45:15 i

Vi är FRAMME (vi kom fram i fredags) men har tyvär ingen dator med mig så det blir inte många inlägg.. Och jag har inte lärt mig att blogga med min Iphone, fick den i fredags så har inte riktigt blivit vän med den ännu;) Men ska försöka få till ett inlägg från min Iphone innan vi far hem från Gävle! 

Det gick iallafall jättebra att fara från Gbg med Hugo i fredags, vi tog en liten fikapaus i VIK där vi fick se det lilla underverket Alva;) Sen for vi vidare till Gävle och har nu varit här sen i fredags, har haft fullt upp sen vi kom med en massa ärenden på stan (syrran fyller 18 på tisdag) men nu sitter vi och kollar på valvakan!

Packat och klart..

Publicerad 2010-09-17 00:55:40 i

Nu har jag äntligen packat klart inför resan norrut;) Så nu är det dags för mig att hoppa i säng om jag ska få nån sömn innan lilleman vaknar!


En del att göra..

Publicerad 2010-09-16 12:00:54 i

Imorgon far jag och Hugo till Gävle så idag har jag en del att göra:

- Sortera smutstvätt
- Tvätta minst 3st maskiner
- Vika tvätt
- Bädda rent
- Packa en väska med kläder till mig och Hugo
- Packa "Hugoprylar" (blöjor, mat, nappflaskor, nappar, m.m..)
- Ta en promenad till Hugos farmor
- Fara till ICA och handla
- Dammsuga
- Bada Hugo

När jag har gjort detta så ska jag bara "bocka av" min andra lista där det står vad vi ska ha med oss till Gävle;)

Myskväll = Sovkväll..

Publicerad 2010-09-15 08:28:04 i

Jag hade ju planerat en MYSKVÄLL igår;) Planen var att vi skulle natta Hugo och sen mysa ner oss i soffan och se en film och äta lite snacks, men det blev inte riktigt som vi tänkt.. Pappan i huset gav Hugo mat och efter det somnade han och jag somnade samtidigt i soffan! Så kl.00.30 vaknade jag och gick in till min man som låg och sov;) Vilken MYSKVÄLL vi lyckades med, snacka om TRÖTTA småbarnsföräldrar;)

JIPPI!

Publicerad 2010-09-14 13:09:12 i

Om Hugo hade kunnat prata tror jag att han hade sagt "JIPPI" för vi fick precis reda på att pappan inte behöver åka ifrån oss förrän imorgon;) Så jag som hade tänkt spendera denna dag med att städa och packa inför min och Hugos resa norrut, ska istället planera en MYSKVÄLL för familjen Carlsson!




Jobba, jobba, jobba..

Publicerad 2010-09-14 11:01:08 i

Pappan i huset kommer jobba 13 dagar i streck, varav hälften av dem kommer innebära att han sover borta och när han väl sover hemma kommer han jobba sena kvällar! Så jag och Hugo tänker fara upp till tjocka släkten i Gävle och vara där i några dagar:)


Fast vi kommer ringa pappan flera gånger varje dag!

I kyrkan..

Publicerad 2010-09-13 09:35:21 i



Lilleman var såå duktig i kyrkan, men så fort allt var klart och vi
skulle fotograferas så somnade han.. Vår lille Brynäsare;)

Kalaströtta..

Publicerad 2010-09-12 16:16:07 i

Nu är vi lite kalaströtta här hemma efter gårdagen och dopet! Det var en toppendag, fast vi var sjukt stressade innan vi skulle iväg till kyrkan.. Men som tur var hann vi och Hugo William Gustav Carlsson är nu döpt;) Vi tog färjan över till farfar och Marie efter dopet och där bjöd vi på lunchbuffé, kaffe och kaka. Sen blev det paketöppning och Hugo tackar så jättemycket för alla fina saker han fick:) Och ett stort tack till alla som ville vara med oss på den stora dagen, ni som bor nära och ni som for från Sthlm och Gävle!

Finns en del att göra..

Publicerad 2010-09-11 00:25:48 i

Nu har jag bakat de sista så nu är det dags att sussa, för om några timmar ska vi upp igen och då är det D O P för hela slanten;) Måste upp rätt så tidigt eftersom det finns en del att göra.. Jag ska "frosta" mina cupcakes, ta fram syrrans cocosrutor ur frysen, göra sallad, packa ner allt som ska med till ön, göra klart Hugos present:) Sen lär man ju försöka göra sig själv, sin man och sin sötnöt till son respektabla om vi ska till kyrkan;) Så nu säger jag natti natti!

Imorgon är det dop..

Publicerad 2010-09-10 13:07:39 i

Imorse fick jag bege mig till farbror doktorn och ta halsprov, var inte halsfluss men ett illrött virus som jäklas med mig:( Så det är bara att vänta ut det, äta alvedon och proppa halstabletter! Men men har inte tid att gnälla för imorgon är det D O P för lilleman:) Så vi ska baka cocosrutor, cupcakes, pajer och sen ska vi bege oss till farfar och fixa inför morgondagen. Ikväll ska jag även göra klart lillemans present, hoppas den blir bra och att mitt tålamod räcker för det är ett pilligt pyssel jag bestämt för att göra;)


Denna ska lilleman ha på sig imorgon:)

Lilleman feberfri..

Publicerad 2010-09-09 13:21:21 i

Lilleman har ingen feber längre, men jag är såklart fortfarande dålig med feber och halsont:( Men om några timmar kommer pappan i huset hem och då ska jag S O V A, så får han ta hand om sötnöten! Hoppas verkligen att jag blir frisk för nästa vecka är jag och lilleman ensamma hemma H E L A veckan.. Usch inge skoj alls!

Men måste ju säga att sötnöten till son har varit snäll mot sin sjuka mamma idag (om man bortser från alla spyor) och myst med mig i soffan och hoppat (stått/hängt) i sin hoppgunga! Men han lyckades få ner armen i hålet där benet ska va så det såg inte sådär jättebekvämt ut, men inget gnäll utan han hoppade vidare;)


Lilleman har en egen stil;)

Göra nytta i soffan..

Publicerad 2010-09-08 16:25:13 i

Hittills har vi spenderat denna dag med att vila, samt lite lek i Hugos babygym! Men nu har Hugos temp gått ner medans mammans temp består, så farmor har hämtat lilleman så att jag kan sova och försöka göra lite nytta inför dopet. Eftersom soffan och filten är väldigt bra för en sjuk mamma så blir det något jag kan göra därifrån, typ kolla recept;) Tror att jag börjar kolla i Ernst-boken..


Visst ser denna tårta god ut?

Usch..

Publicerad 2010-09-08 10:51:26 i

Usch va jobbigt, första gången som jag är sjuk som mamma.. Man är ju van vid att kunna lägga sig med ett täcke i soffan och sträck-kolla på film när man är sjuk, men nu har man ju lilleman som är beroende av en. Han har ju också feber så det är två som är trötta/hängiga/kinkiga, inte alls skoj:( Men vi får hålla tummarna att detta går över till på lördag då vi har dop, men helst innan dess eftersom det är mycket som ska förberedas! Nu ska jag ge lilleman lite mat och sen hoppas jag att han känner som jag att lite soffmys med täcke och kudde låter som en bra idé;) Ser fram emot torsdagkväll då pappan i huset kommer hem!

Feber..

Publicerad 2010-09-07 20:40:18 i

Det är tydligen feber som gäller hemma i Carlsson hushållet, både lilleman och jag har feber:( Så har gett honom en panodil, gungat honom till sömns och håller tummarna att det är en febertopp som sist när han fick vaccin. När det gäller mig själv så har jag proppat alvedon och intagit soffläge och ber till högre makter att jag ska bli frisk (iallfall inte sämre) så att jag orkar fixa med dopet..

Bockat av listan..

Publicerad 2010-09-07 14:37:04 i

Nu har vi gjort det mesta som stod på listan inför denna dag, vi har:

- Fixat tvätten
- Värderat lägenheten
- Fixat bebis-panodil
- Varit på BVC med Hugo och mätt, vägt och vaccinerat honom!

Tänk att för bara 5 månader sen så vägde lilleman 3350g och nu väger han 7225g och är 66cm lång, så han har ökat 16cm sen han föddes:) Han ingen jättestor kille om man kollar på BVC-kurvan, men vi tycker att han blivit jättestor. Vår STORA kille fick även de hemska sprutorna idag och det gick faktiskt rätt så bra.. Han grät/skrek fast efter lite pussar från mamman så blev han lugnare, men nu är han helt slut och ligger i sin säng och sussar. Så då passar jag på att kolla lite på nätet;)


Blev trött efter sina vaccinsprutor..

En ny dag..

Publicerad 2010-09-07 07:09:41 i

Jaha då var det dags för en ny dag.. Kan ju inte skryta om många timmars sömn, men jag har mig själv att skylla denna gång. Har precis matat lilleman och efter käket bjöd han på en nys-spya och det första jag gjorde var att skratta, har liksom vant mig vid dessa kräkningar och blir inte lika stressad som jag blev i början. Men även om jag skrattar så ser jag fram emot när detta slutar, tänk en matstund som inte avslutas med en spya;) Näe nu ska jag passa på att göra lite nytta medans lilleman leker i sitt babygym, tvätten vill tydligen bli vikt.. 

Natti natti..

Publicerad 2010-09-07 01:07:25 i

Spenderat kvällen med att ändra utseendet på bloggen, det tog tid kan jag ju säga är ingen "hejare" på datakunskap;) Men nu är det dags för mig att säga "natti natti", annars blir det jobbigt med tanke på allt vi ska göra under dagen som kommer..

- Få bort tvättberget som tar upp halva sovrummet
- Värdera lägenheten
- Inhandla saker till dopet
- Mäta & väga Hugo
- Hugo ska få dos 2 av vaccinet
- Köpa panodil till Hugo

Det viktigaste av allt under dagen är såklart att mysa med min son, han ska ju få dessa hemska sprutor och jag hoppas att han inte blir lika het (febrig) som sist.. Håller tummarna!



Lista inför dopet..

Publicerad 2010-09-06 15:28:32 i

Detta lär vi göra/fixa köpa:
> Vilken tårta ska vi göra?
> Se till att det finns bord, stolar
> Har vi porslin, glas och bestick?
> Uppläggningsfat/kakfat
> Alla ingredienser till mat- och kakbaket
> Dricka (kaffe, läsk, vin, öl)
> Dekorationer
> Musik?
> Present till Hugo
> Ombyte till Hugo
> Kläder till mamman
> Kläder till pappan
> Paraply kan vara bra att ha i regniga Gbg
> Packa en väska med allt Hugo kan behöva
> Se till att någon tar kort med vår kamera i kyrkan

Detta har vi gjort/fixat/köpt:
> Skickat inbjudningar
> Haft dopsamtal med prästen
> Bestämt vilka som ska vara faddrar
> Kollat om Hugo kan ha min gamla dopklänning
> Köpt band till klänningen
> Bestämt vilken mat vi ska bjuda på
> Bett om hjälp med mat- och kakbaket
> Köpt servetter
> Köpt ballonger

Skriva listor..

Publicerad 2010-09-06 08:16:38 i

Idag lämnar pappan i huset oss pga jobb, så honom ser vi inte förrän på torsdagkväll:( Men syrran är ju här så vi är ju inte helt ensamma denna gång! Nu ska vi ta och häva i oss lite kaffe, sen ska jag och Hugo skjutsa syrran till skolan och efter det blir det "skriva-många-listor-till-dopet-stund"! Det är mycket som ska kommas ihåg inför detta dop..

Hugo 5 månader!

Publicerad 2010-09-05 16:21:19 i

Idag har vårat lilla charmtroll funnits i våra liv i 5 månader, om man bortser från dem i magen! Han är helt underbar vår lilla son, vi är så lyckliga att vi fått honom:) På tisdag är det dags för honom att få sin andra dos vaccin (inge skoj), sen får vi ju inte glömma att mäta och väga honom! Vi tycker han växer så det knakar, det ska bli skoj att se hur mycket han ökat sen sist:)

Det är tröttsamt att vara 5-månader;)

Trött (sliten)..

Publicerad 2010-09-05 11:43:05 i

Efter en trevlig kväll igår med många vinglas, så många att jag t o m drack öl som jag absolut inte dricker i vanliga fall. Så mår jag faktiskt väldigt bra, lite trött (sliten) är jag men det ska man väl vara efter sådan kväll;) Nu ligger vi (jag, Maja och Andreas) här hemma med dagen-efter-frisyrer och dricker STORA glas coke light! Om nån timme kommer vårt lilla charmtroll hem, så jag ska nog hoppa in i duschen så att jag inte skrämmer lilleman med min frisyr;)

Bebisledig..

Publicerad 2010-09-04 15:25:39 i

Nu har jag pussat lilleman "Hejdå" för han ska bo hos farfar och Marie till imorgon. Så nu är jag bebisledig en hel kväll/natt/morgon och denna tid ska jag fördela såhär: först ska jag SOVA en stund, sen blir det VIN + MIDDAG, sen blir det nog SOVA igen;)


Denna sötnöt ska mysa med farfar och Marie ikväll:)

Den som väntar på nå gott..

Publicerad 2010-09-04 07:48:08 i

Vi har det rätt så bra, för det är sällan som Hugo vaknar på morgonen och tokskriker efter mat. Han vaknar visserligen med ett skrik (kring kl.6), men så fort vi visat att vi vet att han är vaken så lugnar han oftast ner sig. Då kan man gå in i köket och värma/skaka en flaska och under tiden sitter lilleman sött och väntar;) Fast om pappan i huset är hemma så blir det lite morgonmys i sängen med honom istället medans mamman gör mat. Vår lilla mysunge;)


Lilleman sitter sött och väntar på sin flaska ersättning:)

Go Natt!

Publicerad 2010-09-04 00:29:41 i

Hugo sover, Maja är ute me amazonerna, Andreas är som vanligt borta på jobb och jag sitter i soffan med ett glas coke light och funderar på om jag inte ska gå och lägga mig och sussa jag med. Kan ju vara bra att få några timmar sömn innan Hugo vaknar och innan man ska fara in till stan för att hämta Maja. Så sov gott och dröm om kött, så vaknar du inte hungrig;)

Snurrar..

Publicerad 2010-09-03 18:35:30 i

Lilleman snurrar runt som en galning, men ibland blir det nog inte riktigt som han tänkt sig.. För ibland så snurrar/vrider han sig i sin säng så att han fastnar på tvären;)






Trött..

Publicerad 2010-09-03 06:57:58 i

Idag vaknade lilleman kl.6 och ville inte sova längre så nu har han käkat, fått en torr blöja och ligger just nu på mage i sitt babygym och surrar med sig själv och sina leksaker. Men gud va trött jag är, känns som om jag blivit överkörd av någonting väldigt stort och tungt! Tänk va skönt det skulle vara med en sovmorgon och att få sova en hel natt utan avbrott;)

Mitt allt!

Publicerad 2010-09-02 08:45:38 i

Tänk, snart är lilleman 5 månader! Tiden går väldigt fort och han är en envis liten krabat med stark vilja, det är helt fantastiskt att se hur han växer och lär sig nya saker. Så dessa små (stora) utbrott vår lilleman ibland får är inte så farliga om man tänker efter, men de kan vara väldigt jobbiga när de sker och tålamodet prövas både en och två gånger;) Kan inte tänka mig ett liv utan denna kräkande-tålamodsprövande-sprattlande-charmtroll, han är mitt allt!


Vaknade upp och ner i sängen och på mage istället för på rygg;)

Om

Min profilbild

Anna

Denna blogg är en dagbok där jag skriver om min vardag med två små barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela