www.jagochpyret.blogg.se

En riktig fighter i magen..

Publicerad 2009-12-26 12:29:41 i Graviditeten

Pyret var som sagt tidigare en livlig krabat under julaftonskvällen och hon/han har inte slutat.. Det buffar, snurras, sparkar och boxas nästan hela tiden och jag har knappt kunnat sova då all rörelse fått mig att vakna;) Och nu när man trodde att det skulle lugna ner sig eftersom det varit rörelse nästan hela juldan och natten så blir man lite förvånad över att hon/han fortsätter.. Kanske börjar bli trångt inne i magen och hon/han försöker göra lite mer plats genom att köra ultimate fighting mot sin mamma;) Ska absolut inte gnälla för hellre att Pyret rör sig för mycket än ingenting alls!

Julmat i mängder..

Publicerad 2009-12-25 11:11:01 i Graviditeten

Igår på Julafton bestod vår dag utav att äta mat;) Vi vaknade hos Andreas pappa och där blev det julgröt till frukost och sedan julmat till lunch, sedan for vi till Andreas mamma och såg Kalle Anka och sen ännu mera mat! Hade även julklappsutdelning hos båda två och fick fina paket från alla och ännu mera "platta" paket som gör det möjligt för oss att köpa alla prylar vi tänkt inhandla på IKEA:) Tror att Pyret i denna mage tycker om julen för hon/han var en riktigt livlig krabat hela julaftonskvällen, t o m svärmor fick känna några sparkar;) Men jag tror att hon/han gillar när Andreas tar på magen och pratar med henne/honom för då sparkar och boxar det som bara den! Passade även på att ta ett foto på magen igår eftersom det hade gått 25 fulla veckor! Den blir bara STÖRRE och STÖRRE, snart kommer jag att rulla fram;)

Hemma igen..

Publicerad 2009-12-23 11:14:00 i Blandat

Hemma igen från en mini-jul me "La Familia";) Har haft det mysigt i ett snöigt Gävle me tjocka släkten och haft en mini-jul med sill, potatis och skinka på julbordet. Fick mina julklappar i måndags och kunde inte hålla mig från att öppna dem! Fick fina platta paket av Momo och Mofa så nu kan vi köpa byrån som vi velat ha;) Sen fick jag parfym, frukostskålar, cd-skiva, kuddfodral, presentkort, en snygg väska från minstingsyrran, en tavla och bebiskläder av mellansyrran. Mina efterlängade låga UGGs som jag inte trodde att jag skulle få eftersom det ej blev någon USA-trip för pappsen, men fick dem ändå;) Så man kan säga att jag haft en toppen mini-jul i Gävle trots att vi firade den i förväg!


Kallt och massor av snö var det hemma i Gävle:)


Några av min julklappar!




Imorgon blir det öppning av "Julstrumpan" och kanske nån liten klapp från maken om jag har tur;)


Varit hos barnmorskan..

Publicerad 2009-12-18 13:01:44 i Graviditeten

Idag har jag och Andreas varit hos barnmorskan och hon har tagit lite kontroller på mig.. Blodtrycket var aningens högre än sist men helt OK, sockret och hb:t var OK, men skall börja med järntabletter varannan dag i förebyggande syfte. Mätte även magens kurva för första gången idag och jag och Andreas tror att vi kommer få en jättebebis om den fortsätter växa som den gjort hitills;) Fick höra Pyrets lilla hjärta och det slog 145s/m! Sen fick jag väga mig, har gått upp 5kg sen starten..

24 fulla veckor!

Publicerad 2009-12-17 11:49:05 i Graviditeten

Du är på dag 169 av 280. (60,4%).
Du är i vecka 25.
Du har gått 24 fulla veckor och 0 fulla dagar (v24+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Ons 7 apr 2010.
Du har 111 dagar kvar till beräknad förlossning.

Klantig..

Publicerad 2009-12-16 20:47:56 i Graviditeten

Förkylningen är kvar och det känns som om den vill stanna ett tag för att jävlas med mig:( Idag har jag legat och snorat på soffan och haft svårt att hålla ögonen öppna, är sjukt trött! Och när jag väl hållit mig vaken och försökt göra något så har jag bara klantat mig.. Har spillt ut en burk makrill i tomatsås på golvet, har även lyckats använda sås-sleven som katapullt så det var sås lite överallt i köket.. Och när jag skulle vara duktig och göra mitt julgodis så gick det ju inte riktigt som det skulle, gjorde som det stod i receptet men min kola ville INTE stelna! Så nu sitter jag i soffan igen och tänker inte vistas i köket nå mer denna dag och det förbaskade julgodiset får jag nog köpa!

Förkyld..

Publicerad 2009-12-14 13:35:12 i Graviditeten

Har åkt på en "härlig" förkylning såhär inför julen, huvudet känns som ett bowlingklot och snoret bara rinner:( Åhh va less man kan bli på detta, ryggen värker, magen blir bara större och större och nu ska man åka på en jäkla förkylning också, räcker det inte nu??? Det ekar i kylen och i skafferiet så jag måste få med mig min man till ICA när han slutat jobbet.. Lär ju ha bröd, mjölk och smör hemma, m.m.. Sen så lär jag köpa ingredienser till julgodiset som jag tänkt göra!

Buffar och sparkar för fullt..

Publicerad 2009-12-13 17:05:50 i Graviditeten

Pyret buffar och sparkar och lever rövare i magen;) Maja fick känna när Pyret sparkade hemma i Gävle och blödig som hon är började tårarna rinna, men när mamma och Malin skulle känna så slutade den.. Men väl hemma i Gbg så har Andreas fått känna några rejäla sparkar, hon/han har vissa tider på dygnet som är mer spark-intensiva än andra! Vi har varit hemma hos svärmor och fikat och hon försökte väcka Pyret så att även hon skulle få känna nån spark, men inga sparkar där inte.. En envis liten rackare som bara sparkar när hon/han har lust;)

Hemma i Gbg igen..

Publicerad 2009-12-11 12:40:53 i Blandat

Nu har jag kommit hem till Gbg igen efter några dagar hemma i Gävle me "La Familia"! Gävle vistelsen bestod av mys med Doris (Syrrans vovve) o Lady (familjens vovve), julklappsshopping med syrrorna, stek hos Momo o Mofa, hockey, Luciatåg, lite shopping till Pyret och sen så har jag klätt om vaggan som Pyret ska ligga i när hon/han ploppar ut ur magen!

Men nu efter en lång och dryg tågresa, så har jag placerat mig i soffan och ska nog sova en stund innan Andreas kommer hem från jobbet.. Måste vara utvilad till ikväll då det kommer proppas julgodis, ätas god mat och kollas på Idol finalen!

Barnvagnar..

Publicerad 2009-12-06 11:04:23 i Graviditeten

Igår var vi och kikade på barnvagnar på Babyproffsen och hjälp vilken djungel det är när man ska försöka välja vagn, finns ju så jäkla många att välja mellan.. Men vi har iallafall bestämt oss för att det står mellan 2 olika märken, Emmaljunga och Teutonia!?!? Klockan 16 igår var det dags för hockeymatch Frölunda-Timrå och efter det var vi ett gäng på ca.14 pers som gick och åt på Hard Rock;) Trevligt trevligt, men vid kl.22 blev det hemgång för oss för då pallade inte min rygg/höft/mage det längre, fy fan för denna värk!! Så idag blir soffläge och tv-tittande och sen så ska jag packa en väska, för imorgon ska jag fara hem till Gävle och umgås med familjen i några dagar!

Vilken ska vi välja Emmaljunga Nitro City, Teutonia Spirit, Fun, Mistral, Lambda, Cosmo???





 

 

 

 

Granen är uppe..

Publicerad 2009-12-04 11:57:42 i Hemmet

Granen är uppe och jag är snart klar med allt julpyntande, fast behöver köpa några saker för att det ska bli riktigt juligt;)

 

 

Dammråttorna har invaderat..

Publicerad 2009-12-03 13:13:03 i Graviditeten

Var på akupunktur igår och det känns som att det hjälper lite iallafall.. Man kan ju alltid hoppas på ett mirakel till jul som gör att jag kan jobba i januari, det hade ju varit toppen! Ska försöka städa lite hemma i lägenheten idag eftersom det har bosatt sig dammråttor i alla hörn.. Men med lite tur så kanske maken hjälper sin gravida fru att städa när han kommer hem från jobbet;) Nu ska jag skriva lite julkort, sen blir det nog lite julgröt till lunch..

Sömn, vad är det för nåt..

Publicerad 2009-12-01 10:59:32 i Graviditeten

Skulle inte gnälla mer, men måste spy lite galla.. Har inte sovit en hel natt utan att vakna pga värken i snart 2 mån! Vaknar när jag vänder mig pga att det gör ont och vaknar utav att kuddarna jag lagt för att det inte ska göra så ont ramlat ner på golvet.. Sen kommer jag ju på att när Pyret väl ploppat ut så kommer det ju inte direkt bli mer sömn, så jag får väl acceptera detta och inse att det kommer vara såhär framöver!

Om

Min profilbild

Anna

Denna blogg är en dagbok där jag skriver om min vardag med två små barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela