www.jagochpyret.blogg.se

När försvinner detta illamående..

Publicerad 2009-08-26 20:43:05 i Graviditeten

Mitt liv består utav att må väldigt illa och att springa till toan för att spy.. Känns inte alltför bra att vara jag just nu, men försöker tänka på att om vi har tur och "Pyret" stannar i magen så kan det dyka upp en Carlsson bebis 2010! Det är detta jag och Andreas tänker på när allt känns trist och jobbigt, vi kan ju faktiskt bli en liten familj nästa år och det känns jättekul! Förutom illamåendet så är humöret helt upp och ner.. Jag har svårt att inse att jag inte längre har kontrollen över min kropp och detta gör mig väldigt frustrerad och ledsen! Men förhoppningsvis lär jag mig att hantera detta, för när väl bebisen ploppat ut så är det den som har kontrollen.. Men nu hoppas jag att illamåendet försvinner och att jag kan få njuta lite utav att ha ett liv som växer inom mig!

Mår illa och tänker sjukt mycket..

Publicerad 2009-08-20 14:45:08 i Graviditeten

Lever med ett ständigt illamående, vill inte äta någonting som är varmt då kräks jag! Har fått lov att sjukanmäla mig från jobbet i några dagar pga illamåendet och allt som snurrar runt i skallen.. Fattar inte hur jag ska få ordning på alla tankar och hur jag ska klara av att handskas med all oro som uppstår? Man har ju haft en bild hur det är att vara gravid, men denna bild har inte varit riktigt korrekt.. Man skulle ju bara gå runt med ett "Glow" och stråla och vara superlycklig, men så är det inte riktigt.. Visst är jag jättelycklig, men jäklar vad många tankar som snurrar runt i huvudet..

> Kommer "Pyret" stanna kvar i magen eller blir det missfall?
> Kommer Andreas verkligen tycka om mig när jag ser ut som en flodhäst?
> Om "Pyret" stannar kvar hur ont gör en förlossning egentligen?
> Hur stora "Ostar" kommer jag att få, har ju redan väldigt stora?
> Hur blir jag som mamma, kan jag verkligen uppfostra en unge?


Dessa tankar och många fler snurrar runt i mitt huvud, det är ett enda stort kaos!

Vad är det som händer..

Publicerad 2009-08-13 18:40:05 i Graviditeten

Är extremt trött och det känns som om jag skulle kunna somna stående.. När jag kommer hem från jobbet strax efter kl.16 så lägger jag mig och sover några timmar, vid kl.20 går jag upp och är social mot Andreas och vid kl.22 är jag trött igen och vill sova.. Känns jättekonstigt! Har även blivit en riktig "bölare", gråter för allt! Spillde ut ett glas mjölk för några dar sedan och började gråta som ett litet barn.. Det är som att ha ständig "PMS"..

Sen får man ju inte glömma alla tankar som cirkulerar i huvudet.. Tänk om vi får missfall? Denna tanke är väldigt jobbig, men jag får nog lära mig att leva med denna oro i några veckor till iallafall.. Och om "Pyret" bestämmer sig för att stanna så kommer det säkert nya orosmoln.. Det är nog bara att lära sig att leva med oron, för den är nog här för att stanna!

Nu vet våra föräldrar..

Publicerad 2009-08-13 18:15:44 i Graviditeten

(8-9/8)
Har berättat för Pappa, Mamma, Svärmor och Svärfar denna helg..
Var jättenervös när jag skulle ringa pappa (som var utomlands) men hade nog inte behövt vara nervös för han blev jätteglad! Sen var det dags att ringa mamma och hon blev också glad, hon tyckte att jag hade druckit väldigt lite vin sist vi sågs;) Andreas skickade ett mess till svärmor med "testet" och det dröjde inte länge förrän hon ringde upp, hon både skrattade och grät av lycka! Sen var det svärfars tur att få reda på nyheten och han blev också väldigt glad!

Så skönt att ha berättat det för dem! Skönt att kunna prata med mamma och svärmor om saker som inte Andreas kan svara på, för det dyker ju upp tusen tankar och funderingar.. Om det värsta skulle inträffa (peppar, peppar..) så är det skönt att ha stöd från flera och inte bara varandra! Och förhoppningsvis så får vi om några veckor berätta för våra syskon och resten av släkten, så nu håller vi alla tummar vi har för att "Pyret" stannar i magen och att vi får "skrika" ut vår lycka om några veckor!

 

Plus i kanten..

Publicerad 2009-08-13 17:49:38 i Graviditeten

(7/8)
Varit på jobbet idag och gått runt med ett leende på läpparna hela dagen! Har även bokat in en tid på "MVC" för inskrivning, så jag hoppas att "Pyret" stannar i magen.. Fick även ett "plus i kanten" av kvinnan på "MVC" för att jag äter folsyra, började med det när vi bestämde oss för att börja försöka.. Så "plus i kanten" för mig!

Är det verkligen sant..

Publicerad 2009-08-13 17:45:37 i Graviditeten

(6/8)
Idag har jag gått som i ett vakuum.. Fick lov att sjukanmäla mig för att kunna rensa och sortera alla tankar som far runt i huvudet, har även tagit ett test till för att se om det verkligen är sant.. Även om testet som togs igår (kl.19.15) visade att vi är med barn, så är det skönt att dubbelkolla och som igår visade även detta test att det växer ett litet mirakel i magen..

Vi är med barn..

Publicerad 2009-08-13 17:40:27 i Graviditeten


(5/8)

Den 5 aug efter många dagars skitväder med regn så var denna dag solig, en riktigt fin sommardag! Jag gick hem från jobbet tidigare för att jag var så himla trött, somnade t o m i vårat personalrum! Kom hem och la mig och sov några timmar, när jag vaknade så hade Andreas åkt iväg på träning, så jag bestämde mig för att ta ett test..

Efter 2 lååånga minuter visade testet att vi var med barn, började gråta och skratta samtidigt..Tänk att det gick på första försöket och att jag jag måste vänta tills Andreas kommer hem för att berätta nyheten!
Tänk att vi är med barn, helt overkligt och jättespännande!


Om

Min profilbild

Anna

Denna blogg är en dagbok där jag skriver om min vardag med två små barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela