www.jagochpyret.blogg.se

20 nålar i ryggen, rumpan och benen..

Publicerad 2009-11-30 21:41:46 i Graviditeten

Pga gårdagens envishet så har jag inte gjort alltför mycket idag.. Fast jag har varit på akupunktur och fått ca.20 nålar i ryggen, rumpan och benen;) Blev bjuden på lunch av maken, men efter lunchen har jag bara tagit det lugnt hemma.. Pyret har varit en aktiv krabat idag och rört sig extra mycket när jag legat och vilat, skoj att känna att hon/han lever rövare i magen;) Men gud va tröttsamt det är att ha ont och ej kunna göra allt man vill, ser fram emot att kunna ta promenader igen utan att få jätteont! Men nu ska jag inte gnälla mer, har ju faktiskt nåt helt fantastiskt att se fram emot:)

Varit själv hela dan..

Publicerad 2009-11-29 22:28:38 i Graviditeten

Idag har jag varit själv hela dan, Andreas har varit och spelat match och kommer nog hem vid tolv i natt.. Har passat på att köpa julklapp till honom och har även julpysslat hemma i lägenheten, så att det är julfint när han kommer hem;) Men jag tror nog att jag varit lite för envis idag för nu har jag skitont i ryggen/höfterna och känner mig helt slut, kanske får lyssna på kroppen och ta det lite lugnare.. Blir nog en vilodag imorgon med en del gravidtidningar..

Shoppat..

Publicerad 2009-11-28 11:09:54 i Graviditeten

Igår var jag och svärmor på stan en sväng och svärmor shoppade loss till Pyret;) Det blev några bodys, strumpor, mössa och en jättesöt nalle! Sen när jag kom hem fick jag ett fint gravidsmycke av min make:)





 

21 fulla veckor!

Publicerad 2009-11-26 10:27:39 i Graviditeten

Du är på dag 148 av 280 (52,9%).
Du är i vecka 22.
Du har gått 21 fulla veckor och 0 fulla dagar (V21+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum ons 7 apr 2010.
Du har 132 dagar kvar till beräknad förlossning.

"Trött på värken.."

Publicerad 2009-11-25 16:53:54 i Graviditeten

Pappa 49år idag, så jag ringde och grattade honom imorse men tyvärr ingen skönsång från min sida;)
Ska nog åka hem en sväng till Gävle snart så får gratta honom ordentligt då!

Det trista vädret fortsätter i Göteborg och regnet tycks inte vilja försvinna, men man får väl hålla tummarna för att regnet slutar forsa ner snart.. Har inte gjort alltför många knop de sista dagarna, shoppade ju lite julklappar i lördags men efter den korta shoppingturen har jag haft väldigt ont i ryggen och höfterna:( Så jäkla trött på att ej kunna göra något utan att det ska värka i kroppen, känner mig som en gammal gumma..

Varit hos barnmorskan..

Publicerad 2009-11-23 13:00:38 i Graviditeten

Hade tid hos barnmorskan imorse och eftersom Andreas har bilen till jobbet så fick jag mig en promenad i regnet.. Kontrollerade mitt blodtryck, Pyrets hjärtslag (148) och fick även väga mig (har fasat för detta..) men hade bara gått upp 3kilo sen starten;) Men det är ju som sagt 20 veckor kvar så jag hinner nog lägga på mig några (massa) kilo till! När jag väl kommit hem från MVC-besöket så såg jag ut som en dränkt katt, fy fan för allt detta regn som bara öser ner..
Typiskt Göteborgs höst/vinterväder!

Pyrets första body..

Publicerad 2009-11-21 13:44:58 i Graviditeten

Idag är det dags för lite julshopping, ska ta en sväng på stan och kika lite:) Hoppas att jag klarar av att gå minst en timme utan att få alltför ont, så att jag får några julklappar avklarade iallafall! I torsdags "firade" vi 20 veckor, så nu har vi kommit halvvägs! Detta firade vi med att hälsa på en liten söt nykläckt bebis hos våra vänner, en liten prinsessa och sen blev det hockey på Scandinavium.. Har även köpt Pyrets första body;)

Vecka 20!

Publicerad 2009-11-19 14:20:26 i Graviditeten

Såhär ser min mage ut vecka 20, jag tycker den är jättestor och kan inte riktigt fatta att den kommer bli ännu större..

Lyckorus..

Publicerad 2009-11-17 11:41:14 i Graviditeten

Gårdagen spenderade jag med att kolla på fotona, helt otroligt att man kan se den lille:) Både jag och Andreas var i nåt sorts lyckorus igår och så glada att allt såg ok ut på ultraljudet.. Har sovit mycket bättre i natt och har lagt in fotot på Pyret i mobilen så när jag vaknat för att kolla klockan så har jag sett vår lilla skrutt:) Känns overkligt att den där lilla "fågelungen" ligger i min mage och växer, helt sjukt! Till helgen så har vi kommit halvvägs i graviditeten och trots alla krämpor som jag haft och har så känns det som om det gått väldigt fort att komma till V.20:)

Första ultraljudet avklarat..

Publicerad 2009-11-16 12:47:58 i Graviditeten

Har knappt fått någon sömn i natt, nervös som bara den.. Men nu när vi varit på ultraljudet känns det som om jag svävar fram, helt fantastiskt! Hjärtat slog, 2 armar och 2 ben, ryggraden såg bra ut, normala fosterrörelser och normal fostervattenmängd enligt barnmorskan:) Fick en massa bilder med oss hem på miraklet och även ett nytt förlossingsdatum! Vi trodde att vi var i V.18+3, men vi var enligt barnmorskan i V.19+4, det nya datumet är 7 april:)



Suger på tummen :)


Tror att Pyret fått en riktig Carlsson överläpp :)

Nervös..

Publicerad 2009-11-15 21:05:14 i Graviditeten

Nu ska jag krypa ner i sängen och kolla på en film, sen ska jag försöka få lite sömn för imorgon är det dags för första ultraljudet.. Är förväntansfull men väldigt nervös, tänk om det skulle vara nå fel med Pyret..

Doris..

Publicerad 2009-11-13 14:45:54 i Blandat

Idag har jag blivit moster till världens sötaste Doris;) Hoppas att jag får träffa gullvovven snart!

 

Förlängd sjukskrivning..

Publicerad 2009-11-10 09:42:44 i Graviditeten

Akupunkturen igår kändes bra, utökade antalet nålar och hoppas att det kan börja hjälpa snart.. Fast igårkväll hade jag väldigt ont i ryggen, men bara att bita ihop! Imorse så var jag hos läkaren och blev klämd på och pratad med, hon tyckte synd om mig som ska behöva gå såhär så tidigt in i graviditeten.. Blev iallafall sjukskriven ytterligare några veckor så det känns ju väldigt långt borta med arbete för min del, så jäkla trist! Men nu ska jag försöka hitta på lite olika pyssel som jag kan göra om dagarna, så att jag inte blir galen här hemma i lägenheten..

Haft en skön helg..

Publicerad 2009-11-09 09:56:56 i Graviditeten

Haft en skön helg i Leksand/Gävle, bilresan var dryg för ryggen men Andreas körde hela vägen så jag kunde halvligga:) Vi hälsade på våra vänner i Leksand först och spenderade fredagen där, sen på lördagen for vi till Gävle och där blev det filmkväll med mamsen och söndagen blev det farsdagmiddag hos Mofa!

Ryggen känns som den gjort de sista veckorna, så tyvärr tror jag att min sjukskrivning blir förlängd:(
Idag ska jag på akupunktur och jag håller tummarna för att det ska börja hjälpa..

Vankar som en anka..

Publicerad 2009-11-03 13:41:50 i Graviditeten

Trist väder i Göteborg idag och jag går som vanligt hemma i lägenheten och vankar.. Sjukt tråkigt att ej kunna jobba eller ens kunna göra nånting om dagarna utanför lägenheten, för jag kan ej köra bil speciellt långt och jag lär som sagt gå med kryckor och det går väldigt sakta och är frustrerande! Så jag sitter hemma i vår lägenhet och stickar, kollar facebook, och sandpapprar dalahästar;) Ska be min make att köra/följa med mig till IKEA och köpa ramar till hästarna så att jag får hjälpa att bära, svårt att bära om man ska gå med kryckor.. På torsdag så far vi uppåt landet och hälsar på våra vänner i Leksand och på lördag far vi till Gävle och hälsar på "La Familia", så det blir en liten roadtrip i norra sverige;)

Annars så räknar jag ner dagarna till UL som vi ska göra den 16/11, jättespännande!

Om

Min profilbild

Anna

Denna blogg är en dagbok där jag skriver om min vardag med två små barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela