www.jagochpyret.blogg.se

En väldigt glad unge och pappa..

Publicerad 2010-10-30 18:43:08 i

img_1143 (MMS)

En väldigt glad unge och pappa i bowlinghallen:) Det var skoj, men det gick inte riktigt som jag trodde.. Fru Carlsson kom tvåa första rundan! Men sen gick det sämre, fast jag lever på första rundan;) Nu är det dags för ännu en myskväll:)

Bowling..

Publicerad 2010-10-30 12:45:08 i

Skönt med en myskväll igår:) Har inte direkt varit bortskämda med sådana, men nu när Andreas bytt jobb så kommer fredgarna vara heliga myskvällar för familjen Carlsson:) Lilleman somnade runt klockan halvsju så jag och mannen fick lite egentid också, det kan ju behövas ibland;) Vi satt och kikade på Idol, satt och svor när inte gubben åkte ut, vi har lite svårt för honom i detta hushåll!

Men men det var igår nu är det ju LÖRDAG och idag är det bowling som gäller:) Klockan fyra börjar vi och vid fem antar jag att mannen har vunnit, sen kommer nog Erling, sen Svärmor och jag hamnar nog på en sistaplats, men känns som det kvittar;)

 

Husvisning..

Publicerad 2010-10-28 09:11:16 i

Igår var vi på ännu en husvisning (har varit på 4st sista tiden) och detta lilla radhus föll oss verkligen i smaken. Det är en del (massa) som behövs göras men man får väl inse att man kanske inte kan få allt tipp topp på en gång! Känns som om att det är någon sorts hysteri nu och att alla ska ha det ursnyggt och nyrenoverat, alla ska liksom bo i nån sorts tidningsartikel.. Jag älskar att kolla i dessa tidningar och skulle gärna ha det så, men kanske får inse att det inte går på en gång! Man får liksom ta ett rum i taget och sprida ut renoveringen, annars blir det väl parterapi och nudlar ett bra tag framöver;)


Härlig inredningsbok..

Plötsligt h(t)änder det!

Publicerad 2010-10-27 13:49:02 i

Näe inte någon lottovinst, men 2 st TÄNDER har börjat kika upp i sötnötens mun:) Fick syn på de små gaddarna idag vid ett blöjbyte, vassa som bara f*n! Jag som trodde att han skulle följa i sin mammas fotspår och få tänder först vid 13 månader, men lilleman var lite snabbare än vad jag var;) Så nu ska jag se till att lilleman har sina bitringar inom räckhåll och mirakelsalvan från USA ska letas fram utifall sötisen blir kinkig. Har inte lyckats få dem på bild ännu, men har ju bara vetat om dem i några timmar och de är ju inte direkt stora;)

 

Tittut!!!

Publicerad 2010-10-27 11:53:12 i

img_1082 (MMS)

Tittut!!! Såhär glad blir man när man lyckats hitta ut ur spöket;)

Morgonmys med tända ljus!

Publicerad 2010-10-27 08:46:14 i

img_1068 (MMS)

Morgonmys med tända ljus! Idag fick jag sovmorgon för pappan tog vällingen innan han for till nya jobbet:) Så kl.7 gick jag upp och tände ljus och mös ner mig i soffan med min prins;) Hur har er morgon varit??

Idag har jag haft en..

Publicerad 2010-10-26 18:57:39 i

Idag har jag haft en städ-tvätt-och-rensar-dag! Tvättat flera maskiner, dammsugat, torkat golven och nu sitter jag med saker överallt eftersom jag såklart skulle börja rensa i olika lådor.. Men vi har även hunnit med att gå på en husvisning:) Det var alldeles lagom för oss, men vi antar att även detta kommer fara iväg i pris:( Så nu ska vi börja köpa trisslotter! Men varför ska det vara så jäkla dyrt att köpa bostad, är alla miljonärer förutom vi???

Lilleman sussar..

Publicerad 2010-10-25 13:18:27 i

Lilleman sussar så jag passar på att kika lite på nätet, sen lär jag ta tag i tvätten som vi hängde igår.. Det är alltid lika tråkigt att vika tvätt och oftast brukar det bli ett tvättberg innan jag tar tag i den;) Men nån gång idag ska jag fixa denna jäkla tvätt! Vi ska även ta en promenad till affären i det fina höstvädret, behöver fylla på med blöjor och mangopuré till sötnöten:) Dags för en ny blöjstorlek, men vet inte vilken jag ska välja? Pampers känns ibland "svampig" och Libero känns så stor och otymplig, vilken sort använder ni på era små???

Denna dag har jag spenderat med..

Publicerad 2010-10-24 22:37:38 i

img_1034 (MMS)

Denna dag har jag spenderat med min solstråle/busunge! Han försöker ta allt han ser av intresse och han skiner upp som en sol när han lyckas:) Han har en kompanjon som heter "Gåstol" och denne hjälper honom att fara runt och nå saker som han annars inte når. Han har bland annat hjälpt till att hänga (slita ner) tvätten som jag försökte hänga;) Det är så skoj att se allt nytt han lär sig, det går så jäkla fort bara.. Snart ska man väl börja skjutsa han till och från träningar;)

Vart är vi på väg äppelträd..

Publicerad 2010-10-24 06:50:34 i

img_6779 (MMS)

Vart är vi på väg äppelträd.. Ryggsäck ryggsäck, Nasse, Nööf Nööf, usch va trött man kan bli på barnprogram! Lilleman ville ha sin välling kl.5.58 imorse och det var inte jag jättepigg på, alldeles för tidigt:( Men vad gör man, bara att gå upp och skaka välling, mata välling, torka spya, trösta och sen om man har tur vill lilleman mysa;) Men det ser inte ut som att det blir nå mys, lilleman föredrar sin gåstol denna morgon;) Min lilla gullunge!

Julshopping!

Publicerad 2010-10-23 19:24:38 i

img_1014 (MMS)

Julshopping! Vi tog en sväng till Ikea idag och köpte julpapper, påsar, julgranspynt och etiketter! Älskar verkligen julen, räknar ner dagarna tills jag får börja julpynta;)

Mys-pys-dag..

Publicerad 2010-10-22 22:47:39 i

Idag har vi haft en mys-pys-dag hemma i lägenheten! Vi (Hugo) har lekt i bunkern, hoppat i hoppgungan, farit runt som en blådåre i gåstolen och sträckt sig och försökt ta ALLT han kan nå;) Han är världens goaste och vi är så j*kla glada att vi fick just honom! Nu ligger sötnöten och sussar, pappan är på konsert och jag sitter och pysslar, kollar tv/datorn och sippar lite vin blandat med sprite.. Tur att man är kvinna och kan göra flera saker samtidigt;)

Liten sovmorgon..

Publicerad 2010-10-20 19:42:37 i

Idag vaknade vi (Hugo) kl.6.30 (liten sovmorgon) och då var det tid för välling och "Vakna med the voice", som vanligt. Sen somnade Hugo om och då kunde jag passa på att plocka lite i lägenheten, som ser ut som f*n. Hugo vaknade kring kl.10 och då var det gröt, blöjbyte, av med pyjamas och på med kläder, lek, spy-time och såklart ett klädbyte igen efter spy-attacken;) Sen tog vi en liten promenad i kylan och efter det var det dags att testa nya bilen! Den svarta pärlan var kanon, jag kommer nog trivas att köra den och Hugo verkade trivas han med för han sov;) Och nu sover sötnöten igen, jag ska tända lite ljus, kolla på nån bra serie och vänta på att pappan ska komma hem!

Packat ner Hugos kläder!

Publicerad 2010-10-19 13:28:54 i

img_0823 (MMS)

Packat ner Hugos kläder! Nu är det "Bye Bye" me Stl.50,56,62, han växer ju så det knakar:) Nästa gång vi ser dessa storlekar är väl om vi har turen att få ett syskon till Hugo;)

Bilen är här! Vi hämtade den i spöregn...

Publicerad 2010-10-19 12:43:41 i

Bilen är här! Vi hämtade den i spöregnet igår, jag satt som en stelopererad pinne när jag körde.. Hatar att köra när det regnar, man ser dåligt och jag tror att jag ska glida av vägen:( Men det gick bra både nya bilen och gamla bilen klarade sig hem, trots regnet! Så nu ska vinterdäcken på, sen ska jag och Hugo testa den och se vad den går för;) Sen lär vi ju testa hur mycket packning det går in i den, jag hoppas på mycket;)

Resan är bokad!

Publicerad 2010-10-18 12:27:49 i

Resan är bokad! Familjen Carlsson har bokat sin första utlandsresa med sötnöten, ska bli sååå skoj att få åka till värmen:) Vi kommer fara i maj och vi far med sötnötens mormor och morfar och såklart följer de två galna mostrarna med;) Vi ska till en resort i Turkiet och har bokat ett "babyrum" så allt ska finnas: babysäng, sulky (fällbar), matstol, vilstol, bumbo, potta, pall, halkmatta, skötbordsunderlägg, barnservis och såklart barnsäkra detaljer;) Nedräkningen har börjat!

Mums mums.. Tänk att ALLT ska stoppas in..

Publicerad 2010-10-18 11:03:56 i

img_0802 (MMS)

Mums mums.. Tänk att ALLT ska stoppas in i munnen;) Varenda leksak är kladdig/blöt av allt dreggel! Sen kommer det ju tyvärr en och annan spya på sakerna.. Men det är ju bara att skölja av och jag är sååå glad att vi har tvättmaskin, utan den vet jag inte hur vi skulle klarat oss;)

SMS-inlägg = misslyckat!

Publicerad 2010-10-17 06:40:04 i

Försökte mig på att messa in ett inlägg med bild, men det vill inte fungera idag:( Men får väl testa senare eller använda mig av datorn när vi kommer hem ikväll! Ha en skön söndag i det kalla, men fina höstvädret:)

Uppe med tuppen!

Publicerad 2010-10-17 06:31:26 i

Uppe med tuppen! Hugo vaknade kl.6 och var hungrig och nu ligger vi i soffan inlindade i täcken och filtar, det är iskallt i stugan.. Kan nog bero på att pappan i huset stängde av elementen igår innan han gick och la sig! Men men trots kylan och att det är alldeles för tidigt att gå upp en söndagsmorgon, så har vi det mysigt;)

Haft en riktig mysdag, först en promenad ...

Publicerad 2010-10-16 19:53:36 i

Haft en riktig mysdag, först en promenad i det fina vädret och sen tog vi en sväng i lite affärer! Köpte några bodys till Hugo och jag slog till och köpte en "Ester Elenora" sjal;) Nu sitter vi i stugan, sötnöten sover och vi ska titta på en film! Myyyys:)

Familjemyshelg..

Publicerad 2010-10-15 08:49:22 i

Fick lite sovmorgon imorse (till kl.7) för maken tog morgonmatningen:) Men nu är man vaken och har precis käkat några mackor och druckit varm choklad, känner mig som ett barn;) Ska nog sätta lilleman i gåstolen och passa på att packa lite, för vi ska iväg på familjemyshelg:)

Blev en V50..

Publicerad 2010-10-14 20:35:56 i

Trots att de flesta gav oss rådet att en V70 är störst, bäst och vackrast;) Så valde vi en "liten" V50 istället, så får se om jag kommer svära över utrymmet och ångra mig när vi haft den ett tag!? Men än så länge känns det bra och det ska bli skoj att hämta den på måndag:) Det STORA testet av bilen kommer i början av november när vi ska ge oss iväg på en Ullaredstur;) Spännande att se om allt kommer få plats..

Hugo är inpackad i vagnen och sover som en...

Publicerad 2010-10-14 12:39:44 i

img_0716 (MMS)

Hugo är inpackad i vagnen och sover som en stock;) Vi är på väg till affären för att köpa välling och en massa annat! Igår kväll for vi och kollade på bil och denna gång slog vi till! Så på måndag eftermiddag ska vi fara och hämta den nya bilen:)

Rensar i garderoben..

Publicerad 2010-10-12 20:24:24 i

img_0701 (MMS)

Rensar i garderoben, jäklar vad mycket man samlar på sig! Använder inte ens hälften av det jag har, så nu är det dags att säga "Adjö" till en del kläder;) Varför samlar man på sig så mycket???

Provkört..

Publicerad 2010-10-12 19:12:05 i

Vi har varit och provkört V70 och V50 idag och det gjorde oss inte klokare! V70 är ju bra för att den är STOR och V50 är bra för att den är MINDRE, kommer en V70 kännas jättestor eller kommer en V50 kännas alldeles för liten??? Vilket jäkla i-landsproblem;)

Vilken Volvo ska vi köpa?

Publicerad 2010-10-12 08:36:21 i

Igår var vi och kollade på bil eftersom pappan ska byta jobb försvinner ju tjänstebilen han har nu. Så nu är frågan vilken VOLVO vi ska köpa??? En V70 är ju stor och bra, men en V50 är ju lite mindre och smidigare.. Men med tanke på allt som ska med när vi far nånstans, så kanske en V70 är det bästa alternativet!? Vad kör/har ni för bil???

Nyheten..

Publicerad 2010-10-11 08:49:13 i

Jag skrev ju om en nyhet som gjorde så att jag började gråta inne på ICA häromdan.. Det är såhär att pappan i huset har ett jobb som innebär 4-5 hotellnätter i veckan, sena kvällar och helger:( De sista 5 månaderna har han varit ledig 4 dagar och det var på midsommar, sen har han typ jobbat 6 dar i veckan.. Men nu ser det ut som om han fått ett nytt jobb som innebär mån-fre och "vanliga" tider:) Känns så jäkla bra, äntligen får vi en vardag igen tillsammans som en familj!

Skötte sig tipp topp..

Publicerad 2010-10-09 21:03:48 i

Nu är vi hemma igen från hockeyn, vi ser sista perioden på tv istället! Är nog bättre för lilleman att somna i sängen istället för i knäet på oss på läktaren bland massa gaphalsar;) Men han skötte sig tipp topp på matcherna, först när vi kollade på Mofa när han spelade i Molins avskedsmatch och sen när den "riktiga" matchen började! Han satt där med sina kåpor och såg fascinerad ut, men han passade även på att sova lite;) Näe nu ska jag gå och avlösa min make som försöker få Hugo att somna..

Kanske tänder..

Publicerad 2010-10-09 08:46:57 i

Denna natt var inte heller skoj! Det var pappan i huset som hade natt-passet och han var uppe minst 10gånger mellan kl.24-06, lilleman vill inte sova:( Men det är väl mycket som händer nu och vem vet, kanske är det tänder på "G"! När fick era små sötnosar sina första tänder???

Natten blev en kamp..

Publicerad 2010-10-08 17:25:38 i

Natten blev en kamp mellan mig och lilleman som absolut INTE ville sova! Från kl.24-06 vaknade han 8 gånger och var inte speciellt sov sugen.. Men men eftersom han är så söt kan man ju inte bli sur på honom;) Och angående den glada nyheten kan jag inte riktigt säga något ännu, men det är iallafall något som kommer förändra familjens vardag till det bättre:) Ha det så gott så länge:)

Vilken lycka! Fick en glad nyhet idag, bl...

Publicerad 2010-10-07 23:35:50 i

Vilken lycka! Fick en glad nyhet idag, blev så glad att jag började gråta inne på ICA;) Hade tappat hoppet om att det skulle gå vägen, men det gjorde det! Så jäkla skönt, men nu ska jag nog passa på att sova så att jag orkar med morgondagen:) Natti natti..

Äntligen framme!

Publicerad 2010-10-06 15:26:30 i

img_0596 (MMS)

Äntligen framme! Moster tog sötnöten på en gång och gav honom en björnmössa;) Efter 7h i bil så är det väldigt skönt att komma fram:)

Välling ett säkert kort..

Publicerad 2010-10-05 19:56:50 i

Imorse när lilleman vaknade var han på strålande humör, han åt lite välling och lekte sedan i sin nya gåstol. Sen somnade han i min famn runt kl.9 och sov till kl.11 och då var det dags att testa nya gröten.. Han åt den som om han aldrig gjort annat än att äta havre-banan-och-pärongröt;) Men när det var dags för lunch och morot-ris-och-kykling-sörjan då blev det protester, han spottade ut, fick kväljningar och skrek så att han blev röd som en tomat! Det var bara att värma en flaska välling och ge med sig, det viktigaste är ju att han äter och välling är ju ett säkert kort:) Men nu ligger lilleman och sussar och jag ska passa på att packa, för vi ska fara hem till Gävle och hälsa på!


Vårt älskade charmtroll:)

För 6 månader sedan..

Publicerad 2010-10-05 11:04:12 i

För 6 månader sedan.. Ja då kom vår lilla kille till världen, han var 50cm lång och vägde 3350g och prickig över hela kroppen;)


Somnade när han skulle äta..

Visar upp honom på BB för Nära & Kära..

I pappas famn på BB..

Precis hemkommen från BB..

Ligger och sussar hemma i vår gamla lägenhet..

Det man kan konstatera är att han sov HELA tiden;)

Hugo 6 Månader!

Publicerad 2010-10-05 07:25:42 i

Idag "fyller" vår lilla sötnöt 6 MÅNADER, tänk vad tiden går fort! Känns som om vi fick han igår, men samtidigt så känns det som om vi alltid haft han för jag kommer inte ihåg hur vi hade det innan han kom;) Han är världens snällaste/sötaste unge som vi ÄLSKAR över allt annat! Ser fram emot att se vad som händer härnäst, lär han sig sitta själv, krypa, stå, gå och vad blir hans första ord??? Spännande;)

 


Sötnöten fick såklart en present imorse, en gåstol:)

Min lilla kanelbulle..

Publicerad 2010-10-04 18:32:39 i

Nu ligger min lilla kanelbulle och sussar så jag tänkte ställa mig och baka riktiga bullar;) Hoppas jag lyckas utan att bränna dem..






Dessa fick följa med oss hem från affären,...

Publicerad 2010-10-04 15:21:18 i

img_0508 (MMS)

Dessa fick följa med oss hem från affären, ska bli spännande att se om han kommer tycka om dem;) Men det blir inget test utav dessa idag, det sparar vi till den STORA dagen imorn;) Vad har ni gett era små när de började äta???

Mössan är nere, sötnöten gör så när han få...

Publicerad 2010-10-04 12:54:40 i

img_0502 (MMS)

Mössan är nere, sötnöten gör så när han får solen i ögonen;) Vi är på väg till affären för att köpa allt som behövs till den STORA 6 månadersdagen! Gröt, välling och majskrokar ska inhandlas, samt kanske nån barnmatsburk som inte är palsternacka;)

Bloglovin..

Publicerad 2010-10-04 10:21:18 i

Nu har jag (som verkligen inte är nå datageni) lyckats lägga upp "bloglovin", så följ gärna min blogg där:) Men det tog ett tag innan jag fattade hur man skulle göra, men nu är det fixat och jag sitter nu och lägger upp alla bloggar som jag vill följa!

Fy fan för detta damm..

Publicerad 2010-10-04 08:45:21 i

Igår städade vi och det var renare än någonsin hemma hos familjen Carlsson, men imorse när man gick upp och skulle göra en flaska till Hugo då var DAMMET tillbaka! Fan va irriterande, ska man behöva dammsuga VARJE dag??? Fy fan för detta damm..

Denna dag..

Publicerad 2010-10-03 23:00:26 i

Denna dag har vi varit en sväng på IKEA, det var sjukt mycket folk där.. Sen lämnade vi Hugo hos farmor så att vi skulle kunna städa lägenheten, så nu är vårt hem dammat, dammsugat, skurat och faktiskt ganska så rent;) Vi passade även på att tvätta soffklädseln, rensa städskåpet och efter att vi gjort det så for vi och köpte en 6mån present till Hugo:) Och nu sitter jag här hemma framför datorn och mina goa gubbar dom sover sött i sovrummet! Tänk att på tisdag "fyller" vår sötnöt 6 månader, det har ju gått så himla fort!

Tänt ett ljus..

Publicerad 2010-10-01 21:33:45 i

Tänt ett ljus i fönstret för "Elin" ikväll och alla andra som blivit utsatta för detta hemska våld som finns i vårt samhälle! Usch kan inte ens föreställa mig hur det skulle kännas om någon tog min lillemans liv, mår illa bara utav att tänka på det:( Livet är verkligen INTE rättvist!

Om

Min profilbild

Anna

Denna blogg är en dagbok där jag skriver om min vardag med två små barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela