www.jagochpyret.blogg.se

Shopping...

Publicerad 2010-02-28 22:03:06 i

Idag har det blivit en liten shoppingtur med maken! Inhandlade en t-shirt och en ful men nödvändig amnings bh till mig, Andreas köpte 2st tröjor och sen fick vi ju lov att köpa 2st mössor till Pyret;) Har lovat oss själva att vi inte ska köpa nå mer till Pyret tills hon/han ploppat ut.. Men det kan nog bli lite svårt eftersom som min mams ska till USA i 2 veckor, så jag tror att det kan bli en liten bebisbeställning till henne;) Men sen får det räcka..
Min JÄTTE bump;)MVC-regelboken..

Publicerad 2010-02-26 11:16:21 i

Har varit på föräldragruppsträff mellan kl.8-10 och denna gång var det amning på schemat.. Jadu amning är ju nåt som man nu som mamma MÅSTE göra annars är man kocko (enligt barnmorskorna..) Om man ammar så får man tydligen framgångsrika barn, som har jättebra självförtroende! Man skall även amma så fort barnet skriker och om bebisen vill sitta fast i ditt bröst flera timmar så är det tydligen "HELT OK"! Och om man inte ammar och ger på flaska så är det lika med att man stöter ifrån sig barnet och inte ger den närheten som den behöver.. Jadu jag måste nog säga att jag litar på min mamma och svärmor när det gäller amningen och kommer nog försöka få in lite rutiner i amningen, vill INTE bli en mjölkstation!

Några råd från MVC:

- Man bör amma i minst 6 mån, helst 1 år!
  (Ska alltså bli en mjölkstation..)

- De första 2-3 mån ska mamman och bebisen vara bara på överkroppen vid amning!
  (Jobbigt om man ska börja ta av sig naken på överkroppen hemma hos folk eller på fik..)

- Man bör inte bjuda hem folk de första 2 mån!
  (Kan ju kanske bli lite ensamt..)

- En del bebisar vill ligga vid bröstet i flera timmar, detta är helt OK!
  (Tror nog att jag föredrar att använda napp som snutte och inte min tutte..)

- Napp bör man inte använda de första mån!
  (Näe för tydligen ska brösten agera napp..)
 
- Nappflaska var verkligen inte att rekommendera, man har ju bröst!
  (Jadu kanske kan vara skönt att pumpa ur om man vill få lite "egen tid"..)

Jag tror inte att jag kommer lyssna på dessa råd, kommer nog hitta den bästa lösningen för mig och mitt barn! Men stackars de mödrar som känner att de måste följa denna "MVC-regelbok", blir nog ett extra tufft första halvår för dem..MJÖLKSTATION???
Tjockis-fötter..

Publicerad 2010-02-25 17:18:04 i

Nu har vi varit på MVC och allt såg bra ut, magen följer kurvan, blodtrycket var ok, urinprovet visade inget, Pyrets hjärta slog som det skulle (150) och min vikt ökar stadigt;) Frågade även om svullnaden i benen/fötterna och händerna och det var tydligen något som jag får dras med tills Pyret ploppat ut, då kommer jag kissa ur mig all vätska! Barnmorskan kände och klämde på magen och sa att hon/han fortfarande låg med huvudet nedåt och är startklar, så allt var toppen! Nu väntar vi bara på att veckorna ska gå och att "smärtorna" ska sätta igång så att vi äntligen kan få träffa fightern i magen;)

Kanske ska be Andreas att ta hand om mina tjockis-fötter i helgen, han är ju faktiskt ledig;) Får nog ta en sväng förbi The Body Shop och köpa på mig lite krämer.. 

34 fulla veckor!

Publicerad 2010-02-25 09:48:02 i

Du är i vecka 35.
Du har gått 34 fulla veckor och 0 fulla dagar (v34+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 7 apr 2010
Du har 41 dagar kvar till beräknad förlossning.
Du är på dag 239 av 280. (85,4%).

Nu är det inte alltför långt kvar till nedsläpp, men med min "tur" så kommer väl jag som första "Hörvallius-mamma" att gå över tiden.. Men men om nån vecka får jag väl försöka trotsa kryckorna och börja gå i trapporna och hoppas att Pyret fattar att jag vill att hon/han ska komma ut! Nu ska jag försöka bädda sängen (om värken tillåter) och sen lär jag duscha och byta om så att jag är redo när Andreas hämtar upp mig för vårt MVC-besök;)Vilken sort???

Publicerad 2010-02-24 21:08:01 i

Andreas åkte till Sthlm tidigt imorse och kommer hem kring kl.23, så jag hoppas att SJ håller tiden för jag är lite pratsjuk och vill ha hem honom nu! Har spenderat dagen framför datorn och kollat in allt mellan himmel och jord.. Fastnade på en babysida med kläder och de hade jättemycket sött både till flickor och pojkar! Undrar vad Pyret är för sort, vi är (mest jag) väldigt nyfikna;) Imorn är det dags för kontroll på MVC, får se vad barnmorskan säger..

  

 


 

 


Spjälsängen..

Publicerad 2010-02-24 11:56:51 i

Vi fick hem spjälsängen i måndags och Andreas har skruvat ihop den och nu har jag bäddat den;) Vi har ju tänkt använda vaggan först, men vi vill ha spjälsängen uppe ändå.. Eftersom jag varit sjukskriven större delen av min graviditet så har jag hunnit förbereda det mesta (kanske lite väl tidigt..), men har ju haft väldigt mycket tid över!

En HEL dag utan internet..

Publicerad 2010-02-24 09:44:23 i

Gårdagen bestod av ilska, vi kom inte in på internet och jag med mina graviditetshormoner surade som fan! Men idag så lyckades vi komma in igen, vilken lycka;) Min förkylningen är kvar och jag andas HÖGT och snarkar enligt Andreas, men halsbrännan har jag fått bukt på med hjälp av "äckeldrickan". Men tyvär så är rygg/höftvärken värre nu än innnan och jag är riktigt less på detta.. Utan kryckorna hade jag nog inte klarat av att gå många meter utanför lägenheten, de är min räddning! Men jag hoppas innerligt att jag slipper denna värk när Pyret väl ploppat ut, lite tur kan jag väl få iallafall???

Välkommen tillbaka förbaskade förkylning..

Publicerad 2010-02-22 12:24:38 i

Har sovit helt ok i natt med tack vare min "äckeldricka", har bara vaknat vid mina vändningar;) Men imorse när jag vaknade så kände jag att mitt huvud ännu en gång var fullt med snor, så nu har den här "underbara" förkylningen kommit tillbaka på riktigt igen! Så har rotat i vårt "hemma-apotek" och hittat mina räddningar..

Kors i taket..

Publicerad 2010-02-21 10:29:54 i

"Kors i taket" har faktiskt sovit rätt så bra! Vaknat en enda gång pga halsbrännan och sen några gånger när jag vänt mig, eftersom att vända sig är ett projekt nu för tiden;) Blev även puttad/väkt av maken pga min HÖGA andning, jag lät tydligen väldigt högt och han spelade in mig på mobilen.. Så får väl höra denna inspelning när han kommer tillbaka från värmningen! Nu ska jag förbereda lite frukost och sätta på mig mina söndagskläder = myskläder;)

Måste även tacka denna "äckeldricka" som gjorde att jag kunde sova..

Hoppas på sömn..

Publicerad 2010-02-20 22:47:38 i

Tog oss ut i snökaoset idag och fick skotta fram bilen, Andreas stod för skottandet;) Blev en fika hos svärfar där vi pratade renoveringsplaner för vår lägenhet.. Sen for vi hemåt igen och Andreas bjöd mig på sin "fixa-en-brud-middag" som tydligen gick hem hos en del brudar i gymnasiet, var även detta jag fick äta när han "fixade" mig för ca.8 år sedan;) Men nu är jag helt slut och ska ta mina järntabletter, näsdroppar och min äckliga dryck för halsbrännan och krypa ner i sängen! Hoppas verkligen att jag får sova i natt..

Fy fan..

Publicerad 2010-02-20 09:17:33 i

Fy fan vilken natt! Har haft sån jäkla halsbränna och magen har knipit ihop sig som en sten.. Magen kan jag inte göra så mycket åt, den tränar väl inför förlossningen eller nåt.. Men jag MÅSTE köpa tabletter för denna halsbränna så att jag kan sova, för detta går verkligen inte! Men nu är det dags för frukost med mannen och sen får vi se vad vi hittar på i detta snökaos!


Inte ofta man ser två plogbilar på väg ner för backen
och en på väg upp, inte i "regniga" Göteborg..

Stylade i sömnen..

Publicerad 2010-02-19 17:16:30 i

Läste precis aftonbladet och hittade en artikel om bebisar som stylas för fotografier i sömnen.. Tydligen tycker vissa människor att detta är hemskt, över 60% av folk som "tyckt till" ang denna artikel tycker att det är fel att använda sovande barn som modeller..
Jag förstår inte, vad är det som är så hemskt med denna bild???


Foto: Stephanie Robin/BNPS

VHS-filmer..

Publicerad 2010-02-19 16:58:22 i

Kl.8.00 var det träff med föräldragruppen, så vi pinade oss upp tidigt och satt och lyssande på en barnmorska till kl.10. Det handlade om förlossningen, smärtlindring och kejsarsnitt, men vet ej om jag kan säga att det hon sa var något som jag inte redan visste.. Men för Andreas var det nog bra, man märkte att han blev lite nervös för han satt och strök mig över ryggen flera gånger och tog min hand;) Kollade även på en till VHS-film (från tidigt 90-tal) om amning som var riktigt dålig! Men vi fick oss ett gott skratt allihopa som var där, tror ingen utav oss tycker att de där gamla VHS-filmerna vi fått se ger så mycket.. Kanske dags att uppdatera lite, finns ju nåt som heter DVD! Får se hur nästa gång blir, då skulle en psykolog komma dit och prata relationer, hur blir förhållandet när babyn kommer? Samt lite mer snack om amningen.. Vem vet kanske blir nån gammal VHS-film då med;)

33 fulla veckor!

Publicerad 2010-02-18 11:33:59 i

Du är i vecka 34.
Du har gått 33 fulla veckor och 0 fulla dagar (v33+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 7 apr 2010
Du har 48 dagar kvar till beräknad förlossning.
Du är på dag 232 av 280. (82,9%).

Om Pyret skulle följa sin mammas fotspår (alltså mina) så skulle den ploppa ut idag!
Jag föddes i vecka 33+0, så nu är det bara att vänta och se när Pyret tänkt lacka ur på
att ligga i magen och vill komma ut till oss..


Såhär ser tjockismagen ut idag..

Lägenhetsbyte..

Publicerad 2010-02-17 10:09:31 i

Om allt går som det ska och alla papper blir påskrivna så kommer vi äga en lägenhet om några veckor! Det är en 2:a lika stor som den vi har, men vår månadskostnad kommer bli mycket lägre;) Är ett riktigt renoveringsobjekt som min händige man (hoppas att han är det) kommer fixa till med hjälp av svärfar och Erling. Så det blir en händelserik vår för min man, han ska ta examen, hitta jobb, bli pappa, renovera en lägenhet.. Får hjälpa honom så mycket jag kan och se till att det finns mat på bordet när han kommer hem helt utmattad pga allt han ska göra, får trotsa mina PMS-besvär helt enkelt..

Såhär ser renoveringsobjektet vi troligtvis blir ägare till ut..

  

  

 

 

 

 


 

 Lady..

Publicerad 2010-02-16 17:34:24 i

Vår lilla ögonsten Lady har tumörer i magen och ska operera bort dem den 2 mars.. Så då får alla hålla tummarna att de får bort allt och att de små jäklarna är godartade! Hon är ju världens bästa vovve och vi vill ha kvar henne i många år till!
 

   

 

 

 

 

Tack Andreas!

Publicerad 2010-02-16 16:34:05 i

Blev "överraskad" med semlor av maken, tänk att han kom på det helt själv;)

Pysslat..

Publicerad 2010-02-16 15:38:38 i

Nu har jag haft pysselstund och gjort några armband och en nyckelkedja.. De är inte riktigt klara ännu för jag hade inga "lås" till dem, så jag lär gå (få skjuts) till Panduro och köpa några "lås". Tror nog att jag ska köpa på mig lite mer pärlor då också så att jag kan göra flera armband och kanske några halsband;) Kul att pyssla lite, får nog göra det lite oftare nu när jag går och räknar ner veckorna till förlossningen;)  

 

 

Semla..

Publicerad 2010-02-16 10:51:10 i

Idag vill jag att min man överraskar mig med en semla! Har inte tryckt någon ännu och tycker att man får det idag eftersom det är fettisdagen;) Så om du (Andreas) läser detta så får du gärna överraska din fru med en semla;)


Ständigt PMS-humör..

Publicerad 2010-02-15 19:52:35 i

Känns som om dessa sista veckor kommer bli gnälliga från min sida, har sjukt kort stubin och beter mig som ett PMS-monster.. Alla jävla krämpor som bara tycks bli värre och värre, ryggfan värker, höften är helt fucked, sammandragningarna kommer och går och denna jävla halsbränna är skitjobbig! Inte fan trodde man att graviditeten skulle bli såhär, har inte jobbat på 5 månader och jag är lika rörlig som en 90-årig gammal gumma med höftprotes! Ser fram emot att genomlida en förlossning och att äntligen få se den lilla djävulen (Pyret) som bott i min mage.. Och när den lilla ploppat ut så hoppas jag att rygg/höftvärken försvinner och att jag äntligen kan gå utan kryckor och utan denna vankande gång! Och tänk vad skönt att kunna sova på mage igen och att kunna ha jeans på sig;) Näe nu ska jag sluta gnälla för idag och trycka i mig lite glass och kolla på "Familjen Annorlunda"!


"Tycka-synd-om-mig-själv-choklad"..

Publicerad 2010-02-15 11:15:27 i

Gårdagen var inte direkt en dag att minnas.. Spenderade dagen ensam eftersom Andreas var och spelade bortamatch, så min dag blev en dag med filmtittande och "tycka-synd-om-mig-själv-choklad"! Men idag är det nya tag som gäller kan ju inte gå och sura varje dag, även om situationen gör att man skulle vilja göra det.. Har ju faktiskt snart klarat av den här jobbiga "sug-graviditeten", det är ju bara ca.7 veckor kvar... Så jäkla skönt!!!

Alla Hjärtans Dag!

Publicerad 2010-02-14 12:53:17 i Blandat

Hade en trevlig schlagerafton hos våra vänner med god mat och mycket bebissnack igår;) Fast vi fattade inte hur dvärgen Andreas Johnson kunde gå direkt till Globen, tycker att Moraeus skulle ha gått direkt dit istället! Idag blir det en lugn dag med lite filmtittande, tyvärr får jag spendera denna alla hjärtans dag ensam eftersom Andreas är och spelar match..
Men men vi får fira någon annan dag istället!


Tupplur..

Publicerad 2010-02-13 16:35:00 i Graviditeten

Har varit en sväng på HM och köpt mammatights (det enda jag använder..) och sen så köpte vi varsin kalender på Åhléns. Men nu är vi hemma igen och Andreas har somnat i fåtöljen och jag ska nog ta en liten tupplur jag med! Ikväll ska vi på schlagerafton hos ett par vänner så vi lär piggna på oss innan vi ska fara dit.. Näe nu kallar sängen!

Föräldrautbildning..

Publicerad 2010-02-12 10:26:21 i Graviditeten

Nu har vi varit på vår första "föräldrautbildning", det kändes bra men tyvärr var barnmorskan som skulle hålla i den hemma med sjukt barn.. Så det blev en förlossningsfilm (VHS från början av 90-talet) som kändes sådär, allt gick liksom så lätt och den kändes väldigt gammal! Man vill ju liksom kanske se vad som händer om allt inte går som det ska, inte en film där allt bara är "toppen" och allt bara är så "naturligt"! Men men nästa gång skulle det vara en barnmorska med, så vi får se hur det blir då.. Vi stannade iallafall kvar till sist med 2 andra par och pratade lite lättsamt om krämpor, barnvagnsköp, m.m.. Sen är det ju så att jag var den enda med kryckor och den enda som var sjukskriven, så jag "vann" krämp-kampen! Har även en mage som är gigantisk om man jämför med de andra, ser ju ut som jag ska föda när som helst;) Men men alla är olika och det är väl bara att "gilla läget"..

Förvärkar..

Publicerad 2010-02-11 12:06:48 i Graviditeten

Eftersom jag haft sammandragningar/mensvärk i några dagar så ringde jag till MVC och de sa att jag skulle åka till KK/Östra och kolla mig för säkerhets skull.. Så nu har jag varit där och haft bälten på magen som mätte hjärtljuden på Pyret och sen kollade även läkaren min livmodertapp igen! Det såg OK ut, men skulle vara uppmärksam de närmsta 2 veckorna om det skulle bli värre för då kanske jag behöver få nåt för att bebisens lungor ska utvecklas lite fortare om hon/han skulle komma ut tidigare än väntat! Men om det fortsätter som innan så kan jag ta det lugnt, för det är "bara" förvärkar;)

32 fulla veckor!

Publicerad 2010-02-11 09:03:39 i Graviditeten

Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 0 fulla dagar (v32+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 7 apr 2010
Du har 55 dagar kvar till beräknad förlossning.
Du är på dag 225 av 280. (80,4%).

Sammandragningar..

Publicerad 2010-02-09 13:09:16 i Graviditeten

Eftersom jag haft lite sammandragningar/mensvärk så tyckte min barnmorska och min läkare att jag skulle vara uppmärksam på detta pga av släkthistoriken. Så om det skulle bli värre och hålla i sig så ska jag kontakta förlossningen.. Sen så har min tiger-mage (bristningarna ser ut som ränderna på en tiger) börjat sjunka lite så ska ta det lugnt (som jag redan gör) och hoppas att min livmodertapp orkar hålla emot Pyret som ligger och trycker!

Varit på MVC..

Publicerad 2010-02-08 09:00:26 i Graviditeten

Nu har vi varit på MVC och lyssnat på Pyrets hjärta (144) och tagit kontroller på mig.. Blodtrycket, sockret, urinprovet och mätningen av magen såg bra ut, vikten ökar stadigt och jag kommer nog rulla fram när jag är klar! Men det viktigaste är att Pyret mår bra och det verkar som om hon/han mår prima som ligger med huvudet nedåt och är startklar;)

Idag blir det åter en dag hemma i lägenheten med lite bokläsning och filmtittande!

Trötterdag..

Publicerad 2010-02-07 17:50:58 i Graviditeten

Har varit en trötterdag idag, men nu sitter jag och följer min makes match på internet och hoppas att de vinner! Skulle egentligen ha kollat på matchen, men var/är helt slut i kroppen och orkar knappt ta mig ur soffan:( Men sitter hemma och håller tummarna och hoppas att han kan sätta nån puck utan att jag är där och kollar;) Imorgon ska vi till MVC och lyssna på Pyrets hjärta och kolla mina värden, har ju börjat samla på mig en massa vätska i kroppen så viktkurvan har nog skjutit i höjden.. Men men bara några veckor kvar!

Intensiv helg..

Publicerad 2010-02-07 11:02:54 i Blandat

Nu har Kiss-Doris med familj lämnat oss och åkt hem till Norge igen! Har haft en helg med en kryckpromenad på stan med syrrorna, de shoppade och jag hoppade efter.. Blev en lunch ute och sen schlagerafton med massa snacks;) Killarna körde en utgång på fredagen som resulterade i att min make fick dra hem en svåger som somnat på golvet på Burger King.. En rätt så intensiv helg, så nu blir det vilovecka för mig!


Sötisen Doris;)

Skötväskan..

Publicerad 2010-02-05 13:57:36 i Graviditeten

Nu har vi köpt en skötväska, vi är ju inte direkt kända för att "sticka ut" så det blev en svart Teutonia som hör till vagnen vi beställt! Kallar oss själva för "Herr & Fru Beige";)

Vätskefylld..

Publicerad 2010-02-05 12:13:08 i Graviditeten

Har börjat samla på mig vätska, dricker mycket men kissar minimala mängder.. Det är ju faktiskt 8 veckor kvar och det känns som om jag tok-ökar i vikt just nu och om detta fortsätter så kommer jag nog rulla till förlossningen när det är dags! Men men nu får jag rycka upp mig för idag kommer Maja, Markus och Doris på besök och de stannar över helgen:) Och imorgon kommer även Malin och Chocolate till Gbg, så det blir en riktig familjedag! Ska bli så skoj, hoppas bara att de har tålamod med sin långsamma storasyster..

31 fulla veckor!

Publicerad 2010-02-04 10:51:51 i Graviditeten

Du är på dag 218 av 280. (77,9%).
Du är i vecka 32.
Du har gått 31 fulla veckor och 0 fulla dagar (v31+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 7 apr 2010
Du har 62 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite. I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.

Graviditetsböcker..

Publicerad 2010-02-03 18:35:17 i Graviditeten

Har ett helt gäng med böcker som jag ska försöka läsa, har ju som sagt all tid i världen!
Så nu blir det frosseri i graviditetsböcker de närmsta veckorna;)

 

 

 

 

Varit hos läkaren..

Publicerad 2010-02-02 10:49:22 i Graviditeten

Varit på "MVC" och träffat läkaren idag för att kolla livmoderhalsen, vi har ju en tendens att få för tidigt i min släkt så ska kollas lite extra. Men enligt ultraljudet så såg allt bra ut, Pyret har lagt sig med huvudet nedåt och livmodertappen var som den skulle! Så än så länge behöver jag inte oroa mig för att skrutten ska ploppa ut i förtid;) Sen så kollade läkaren min rörlighet och den är ju inte bra, så blev sjukskriven fram till förlossningen. Det var ju rätt så väntat, men nu har jag det på papper och det känns ju sådär.. Men ska börja kolla på en DVD som ska hjälpa mig att slappna av och andas rätt, ska även börja läsa en bok som handlar om att "föda utan rädsla" och sen får man väl ta fram lite pyssel för att få tiden att gå fortare!


Nu ligger Pyret med huvudet nedåt och är startklar;)

Sömn..

Publicerad 2010-02-01 13:46:05 i Graviditeten

Har som vanligt vaknat pga värken flera gånger under natten och nu går jag här hemma som en zombie.. Hur jag än sitter, ligger eller står så värker det, finns ingen skön position:( Men har iallafall en pigg liten skrutt i magen som lever rövare, buffar och snurrar runt där inne:) Hoppas dessa sista veckor går FORT så att vi äntligen får träffa Pyret som jäklas i min mage!

Om

Min profilbild

Anna

Denna blogg är en dagbok där jag skriver om min vardag med två små barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela