www.jagochpyret.blogg.se

Dags för frukost..

Publicerad 2012-03-31 08:08:29 i Graviditet Nr.2

Kan ju inte påstå att jag sovit bra under natten, men det är väl bara att fortsätta hoppas.. Kan ju inte göra annat än att knapra mina tabletter och hoppas att de kommer hjälpa mig! Nu däremot ska familjen Carlsson käka lite frukost och sen vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på.. Fast ett besök på Hornbach blir det nog för imorgon ska det byggas, så idag lär vi köpa virke:)

Gissa-Datum-Listan!

Publicerad 2012-03-31 07:36:28 i Graviditet Nr.2

Nu är det dags att stryka ännu en dag på listan! När tror ni att Fröet ploppar ut? BF-datumet är den 11 april..

Fröet kommer den:
18 mars - Maja = Blidde ingen bebis..
21 mars - Mams = Fortfarande i magen..
29 mars - Malin = Inget Frö..
30 mars - Carina = Trivs i magen..
4 april - Stiko Sara
5 april - Paps & Pernilla
6 april - Biggan & Mickan
7 april - Andreas & Larsa
8 april - Sofie
9 april - Jag
10 april - Göran
11 april - Jannie
12 april - Marie
13 april - Ohlsson

Gissa-Datum-Listan!

Publicerad 2012-03-30 11:35:54 i Graviditet Nr.2

Nu är det dags att stryka ännu en gissning! När tror ni att Fröet ploppar ut? BF-datumet är den 11 april..

Fröet kommer den:
18 mars - Maja = Blidde ingen bebis..
21 mars - Mams = Fortfarande i magen..
29 mars - Malin = Inget Frö..
30 mars - Carina
4 april - Stiko Sara
5 april - Paps & Pernilla
6 april - Biggan & Mickan
7 april - Andreas & Larsa
8 april - Sofie
9 april - Jag
10 april - Göran
11 april - Jannie
12 april - Marie

Ring Ring Ring..

Publicerad 2012-03-30 10:45:22 i Inlägg från mobilen

img_1524 (MMS)

När man kan föda vilken dag som helst, då är det rätt så skoj när man ringer sina nära och kära;) De svarar med hjärtat i halsgropen och tror att det är dags! Just nu har jag en make som sitter med telefonen på under sina möten och hoppar högt när jag ringer;) Så jag ska inte ringa honom om det inte är akut, utan nu får jag messa de "oviktiga" frågorna jag har under dagarna!

Ingen vidare natt..

Publicerad 2012-03-30 08:11:10 i Inlägg från mobilen

Jag hade ju hoppats på ännu en "OK" natt, men icke! Natten har bestått av mycket pustande, frustande och jobbiga vändningar.. Att vända sig när man är höggravid och har kuddar överallt är INTE lätt! Men snart är detta över, för även om jag skulle gå över tiden så är det inte lång tid kvar innan Fröet kommer ut till oss:)

Oj oj oj..

Publicerad 2012-03-29 08:27:48 i Inlägg från mobilen

Jag har faktiskt sovit bra under natten, hela 5 timmar utan att kika på klockan! Visst har jag "vaknat till" när jag försökt vända denna gigantiska kropp och vid en och annan sammandragning, men inte mer än att jag somnat om igen:) Så skööönt! Nu hoppas jag att denna dag kommer bli en bra dag med lite smärta och mycket sömn/vila.. För sömn/vila är något jag verkligen behöver om jag ska klara av en förlossning, enligt läkaren och barnmorskorna jag träffat de sista dagarna! Så det är väl bara att knapra tabletterna och hoppas att de håller smärtan borta och att de får mig att sova bättre och lääängre..

Medicin-Cocktail!

Publicerad 2012-03-28 19:49:41 i Inlägg från mobilen

Efter att ha spenderat nästan ett dygn på BB, så har vi nu packat ihop och farit hem. Vi for förbi apoteket på vägen hem för att hämta ut sömntabletterna och de lite starkare värktabletterna.. På Apoteket frågade de mig hur jag mådde och om jag ville ha lite vatten och sätta mig ned, men jag sa såklart "Näe det är ok".. Jo men visst! Så fort jag klev ur bilen när vi kommit hem så började jag kräkas, snacka tur att jag hade spypåsarna nära! Så det var bara att gå raka vägen till toan och där stannade jag en stund:( Men nu ska jag försöka äta lite (hoppas jag får behålla maten), sen om några timmar ska jag trycka i mig min lilla medicin-cocktail och hoppas därefter på sömn!

Morfin + Sömntablett!

Publicerad 2012-03-28 11:20:50 i Inlägg från mobilen

Testar ännu en "sovdos".. Så nu är Morfinspruta nr.2 och sömntablett nr.2 inuti min kropp! Vill gärna bryta den onda cirkeln jag befinner mig i och känna mig utvilad och få hoppet tillbaka.. Så nu håller vi tummarna!

Spenderat natten på BB..

Publicerad 2012-03-28 07:40:58 i Inlägg från mobilen

Igår kväll for vi in till förlossningen pga att värkarna kom väldigt tätt och vi tänkte att nu jäklar smäller det! Men inte, det var bara mina jäkla pinvärkar som lurade mig, igen! Men på förlossningen såg de hur utmattad jag var och sa åt oss att stanna över natten så att jag kunde få en "sovdos"! Dvs 2st Panodil, en morfinspruta och en sömntablett, denna kombo skulle hjälpa mig sova.. Och visst har jag sovit, men inte alls så djupt som jag hade hoppats på:( Hade ju velat vakna upp som en ny och utvilad människa idag, med hopp om att allt ska gå bra..

Drömmer mig bort..

Publicerad 2012-03-27 15:21:08 i Inlägg från mobilen

img_2006 (MMS)

Ligger och drömmer mig bort.. Tänk om jag skulle kunna slippa dessa värkar och få "njuta" de sista veckorna som gravid istället! Håller tummarna att det finns en "Gud" som lyssnar på mina önskemål och kirrar detta åt mig;)

Plötsligt händer det, eller?

Publicerad 2012-03-27 12:02:59 i Inlägg från mobilen

Varit hos barnmorskan, så nu är det bara att vänta och se om det hjälpte!? Om det inte hjälpte så kan det bli aktuellt med igångsättning, men det hoppas jag att jag slipper! Nu ska jag försöka få lite sömn/vila, det gäller att passa på när lilleman ligger och sover..

Jaha, ännu en natt..

Publicerad 2012-03-27 09:22:34 i Inlägg från mobilen

img_2608 (MMS)

Jaha, ännu en natt med väldigt lite sömn! Men denna natt var det inte bara jag som led.. Andreas kunde inte sova pga sin tandvärk och Hugo stackarn har hostat sig igenom natten:( Så vi har legat allihopa i samma säng och slumrat till och vaknat om vartannat! Nu däremot är Andreas hos tandläkaren och jag och Hugo kör en standard morgon med frukost framför "Spirit";)

Är så förbaskat trött!

Publicerad 2012-03-26 18:34:35 i Inlägg från mobilen

Är så förbaskat trött! Att ha dessa pinvärkar var 10 min är verkligen inte någon höjdare:( Men imorgon ska jag träffa barnmorskan igen och jag hoppas att hon har nåt knep som kan hjälpa mig att klara av detta!? Som om det inte räckte med att ligga hemma med pinvärkar så har lilleman i huset gått och blivit sjuk:( Så nu har jag en liten kille med feber, hosta och snorig näsa hemma också.. Livet leker verkligen nu...eller inte!

Första biobesöket!

Publicerad 2012-03-25 14:25:56 i Inlägg från mobilen

Trotsade tröttheten och de förbaskade pinvärkarna och följde med på bio! För jag kunde ju inte missa Hugos första biobesök;) Våran stora kille satt där inne i biosalongen med STORA ögon och kommenterade filmen:) Men efter ca.25 min så började myrorna i rumpan komma och då var det tur att vi hade köpt choklad;) Men nu är iallafall det första biobesöket avklarat och fler lär det nog bli!

Måste det vara såhär?

Publicerad 2012-03-25 05:33:39 i Inlägg från mobilen

Är sååå trött på att inte kunna sova om nätterna! Igår så hittade pinvärkarna tillbaka och kvällen/natten har varit jobbig, men tyvärr inte tillräckligt jobbig för att det ska vara dags:( Varför kan det inte bara sätta igång, måste det verkligen jävlas såhär??? Är trött på att ligga och vrida och vända på mig hela natten för att till slut ge upp och gå upp kl.4 på morgonen.. Trött, trött, trött!

Fixar-dag!

Publicerad 2012-03-24 15:40:15 i Inlägg från mobilen

Haft en riktig fixar-dag idag! Hade en jättelååång lista, men med hjälp av svärmor och Erling så är nästan allt avbockat;) Så jäkla skönt! Tänk va fort det går när man hjälps åt:) Nu däremot sitter jag i soffan och vilar för magen har börjat spänna mer och mer.. Skulle kanske inte blivit så glad när det lugnade ner sig för nu verkar pinvärkarna hittat tillbaka!

Snart dags att träffa Fröet!

Publicerad 2012-03-23 08:43:41 i Inlägg från mobilen

Tänk att man i slutet av graviditeten har en enda längtan och denna längtan går ut på att uppleva en fruktansvärd smärta! Att veta att den enda utvägen på denna resa är att man ska pressa ut en bebis genom ett hål som är alldeles för litet:( När man skulle föda sitt första barn så visste man ju att det skulle göra ont, men inte HUR ont det verkligen gjorde! Men nu när det är dags att föda barn nr.2 då VET man ju hur jäkla ont det kommer göra, aj aj aj.. Men som tur är så tar smärtan slut och resultatet utav att ha kämpat sig genom en förlossning är ju det absolut finaste av allt.. Ett litet barn!

Freeedag!

Publicerad 2012-03-23 07:24:36 i Inlägg från mobilen

img_5235 (MMS)

Så härligt med fredag, trots att jag är hemma på havandeskap så är det speciellt med fredagar;) Jag har dock sovit som en kratta och gick upp kl.4, men efter mvc-besöket igår så ser jag ljuset i tunneln;) Vi startar denna morgon med att kika lite på "Spirit" innan lilleman ska till dagis! Han sitter helt förtrollad framför denna film, men vi får nog pausa snart om vi ska hinna till dagis;)

Gissa-Datum-Listan!

Publicerad 2012-03-22 09:21:14 i Inlägg från mobilen

Nu är det dags att stryka ännu en gissning! När tror ni att Fröet ploppar ut? BF-datumet är den 11 april..

Fröet kommer den:
18 mars - Maja = Blidde ingen bebis..
21 mars - Mams = Fortfarande i magen..
29 mars - Malin
30 mars - Carina
4 april - Stiko Sara
5 april - Paps & Pernilla
6 april - Biggan & Mickan
7 april - Andreas & Larsa
8 april - Sofie
9 april - Jag
10 april - Göran
11 april - Jannie
12 april - Marie

Varför? Varför?

Publicerad 2012-03-22 08:40:21 i Inlägg från mobilen

Igår trotsade jag dessa töntiga jäkla värkar och for och kollade på hockey! Det var Andreas lag som spelade och VANN och samtidigt VANN Brynäs mot Frölunda, en riktigt bra hockeyafton för familjen Carlsson:) Det enda som skulle kunnat toppa kvällen vore ju om Fröet ville titta ut, men det ville h*n inte! Är sååå trött på dessa pinvärkar och undrar om de verkligen är nödvändiga? Varför finns de och varför har jag dem???

Trodde det var på G!

Publicerad 2012-03-21 10:48:32 i Inlägg från mobilen

Igår kväll satt vi och klockade värkarna och då var det 6 min emellan dem! Så då blev vi lite förväntansfulla och tänkte att nu kanske det händer;) Men sen tog jag mina tabletter vid kl.23 och sov i hela 5 timmar! Och nu under förmiddagen har det varit typ som "vanligt" igen med 10-15 min emellan, så det är väl bara att försöka härda ut!? Imorgon ska vi träffa barnmorskan så vi får väl se vad hon säger..

Hela 4 timmar! Ojoj..

Publicerad 2012-03-20 08:02:26 i Inlägg från mobilen

Enligt de barnmorskor jag pratat med de sista dagarna så kommer detta avta eller bli värre! Och med värre menas att förlossningen kommer sätta igång.. Men som det känns just nu så stämmer inget av de alternativen, utan jag fortsätter med dessa jäkla pinvärkar var 10 minut! Visst fick jag sova på tabletterna, i hela 4 timmar.. Ojoj, halleluja! Näe nu får detta ge med sig, så snälla pinvärkar kan ni ta en paus i några dagar och komma tillbaka när det verkligen är dags!?

Varit på förlossningen..

Publicerad 2012-03-19 22:48:43 i Inlägg från mobilen

Varit inne på förlossningen nu under kvällen och tagit CTG-kurva, samt fått tabletter som eventuellt kan hjälpa mig att få lite sömn! Kurvan såg bra ut och Fröet mår bra där inne i magen:) Värkarna däremot kommer fortfarande var 10 minut, så det är väl bara att "gilla läget" och härda ut..

Pinvärkarna fortsätter..

Publicerad 2012-03-19 07:07:33 i Inlägg från mobilen

Gårdagen och natten har bestått av pinvärkar var 10 minut, så sömn är inte att räkna med:( Jag ser ut som sju svåra år och är sjuuukt trött! Antingen får dessa pinvärkar försvinna eller så får det gärna sätta igång, för att hålla på såhär det orkar jag inte..

Gissa-Datum-Listan!

Publicerad 2012-03-19 06:53:02 i Inlägg från mobilen

Nu är det dags att stryka första gissningen;) När tror ni att Fröet ploppar ut? BF-datumet är den 11 april..

Fröet kommer den:
18 mars - Maja = Blidde ingen bebis..
21 mars - Mams
29 mars - Malin 
30 mars - Carina
4 april - Stiko Sara
5 april - Paps & Pernilla
6 april - Biggan & Mickan
7 april - Andreas & Larsa
8 april - Sofie
9 april - Jag
10 april - Göran
11 april - Jannie
12 april - Marie

Ska bli spännande att se om någon kommer gissa rätt datum;)

Pinvärkar..

Publicerad 2012-03-18 10:26:45 i Inlägg från mobilen

Gött att vakna upp som Brynäsare i ett mulet Göteborg idag:) Men det hade känts bättre om man slapp vakna kl.5 pga pinvärkar.. Eftersom de kommit med 10 minuters intervaller så har det varit omöjligt att somna om.. Men nu har jag tagit Alvedon och jag hoppas att jag ska kunna sussa en stund!

Hockey Lördag!

Publicerad 2012-03-17 12:06:47 i Inlägg från mobilen

Nu har vi lämnat "Vilda Hugo" hos farmor och Erling! Han ska vara där eftersom vi ska på hockey i eftermiddag:) Så nu ska detta preggo vila en stund innan det är dags att bege sig till Scandinavium!

Movie Night!

Publicerad 2012-03-17 00:42:21 i Inlägg från mobilen

Haft en "Movie Night" hemma i soffan med min man! Men nu ligger han och sover bredvid mig och jag ska nog försöka få några timmars sömn jag med, innan vår lilla vilde vaknar;) Men vi har iallafall haft en riktigt mysig kväll, käkat räkmackor, tryckt godis och skrattat en hel del åt denna film..

En glad liten Brynäsare!

Publicerad 2012-03-16 08:22:24 i Inlägg från mobilen

img_1543 (MMS)

Det var en glad liten Brynäsare som vaknade imorse och bad om en flaska välling! Nu har vällingen druckits upp och det är hockeymatch i vardagsrummet;) Men i ibland tar liraren en paus och sätter sig i fåtöljen och säger att han är "visad", alltså utvisad;)

Sjuklingen..

Publicerad 2012-03-15 17:12:15 i Inlägg från mobilen

Dagen har bestått av en massa blöjbyten, jäklar i gatan vad det gått åt blöjor! Men mellan alla blöjbyten så har vi myst, kikat på film och nu är det "svtB" som gäller;) Lilleman har lyckats fått i sig majsvälling och nu på kvällen ska vi försöka med lite rostbröd.. Håller tummarna för att han får behålla brödet och att natten blir en natt utan spyor!

Jävla magsjuka!

Publicerad 2012-03-15 06:37:43 i Inlägg från mobilen

Just när vi trodde att vi hade sluppit magsjukan på dagis så kom den! Hugo spydde ner hela sig, sin säng och väggen under natten:( Och nu på morgonen har det börjat komma från andra hållet.. Så jag ser inte fram emot denna dag, avskyr verkligen magsjuka!

Världens goaste unge!

Publicerad 2012-03-14 07:18:00 i Inlägg från mobilen

Hugo vaknade tidigare än vanligt idag och han ville t o m ha välling! Så nu har han druckit en flaska välling och snart är det dags att åka med pappa till dagis:) Han är så himla mysig på morgonen vår lilla ögonsten, hoppas han behåller detta mysiga morgonhumör läääänge.. Så länge han inte ärver sin pappas morgonhumör, för det är inte att leka med!

Gissa-Datum-Listan!

Publicerad 2012-03-13 19:12:20 i Inlägg från mobilen

Nu är det dags att börja gissa;) När tror ni att Fröet ploppar ut? BF-datumet är den 11 april..

Fröet kommer den:
18 mars - Maja
21 mars - Mams
29 mars - Malin
30 mars - Carina
4 april - Stiko Sara
5 april - Paps & Pernilla
6 april - Biggan & Mickan
7 april - Andreas & Larsa

8 april - Sofie
9 april - Jag
10 april - Göran

11 april - Jannie
12 april - Marie

Ska bli spännande att se om någon kommer gissa rätt datum;)

Heja, Heja, Heja..

Publicerad 2012-03-11 16:29:25 i Inlägg från mobilen

Idag for systrarna och twinsen hem, vi har haft en härlig helg med barn överallt;) Men nu är det tomt och gästrummet ska nu fixas och donas för att bli Fröets rum:) Men först är det hockey som gäller.. Heja, Heja, Heja Brynäs!!!

Fullt hus hos Carlssons!

Publicerad 2012-03-10 15:23:00 i Inlägg från mobilen

Det är fullt hus, ungar högt och lågt;) Hugo "snackpåsen" Carlsson spelar hockey och leker med sina hästar, som båda två heter "Prins";) Twinsen kryper omkring och det känns som om det är barn överallt! Theo stackarn har en tand som jäklas och han har haft en temp på 40,5 grader, men nu börjar den sjunka som tur är. Hugo är fascinerad över sina kusiner men har lite svårt att förstå att man måste vara lite försiktig, så det gäller att ha uppsikt! Men hittills har det gått bra och han kramar dem och ger dem napparna när de tappat dem:) En annan passar på att mysa med de små, för de växer ju så det knakar så snart vill de väl inte mysa med sin moster;)

Twinsen är på väg..

Publicerad 2012-03-08 09:43:25 i Inlägg från mobilen

Känner mig lite lätt mörbultad idag, men ändå piggare än vad jag trodde att jag skulle känna mig! Nu ska jag "hoppa" ur min pyjamas och om en stund ska jag få skjuts av svärmor till affären:) Lär inhandla lite saker eftersom vi får gäster! Mina systrar och twinsen är på väg ner till oss:) Ska bli så mysigt att ha dem här, en systrarna Carlsson helg! Sen får vi ju inte glömma att kusinerna kommer kunna busa hela helgen;)

Ullared med förvärkar..

Publicerad 2012-03-07 21:34:02 i Inlägg från mobilen

Idag har jag och Hugo varit i Ullared med svärmor! Vi for från Gbg tidigt imorse och var där när det öppnade:) Sen packade vi på oss en massa och kom ut några timmar senare med 2st fulla vagnar! Men med tanke på att jag har "förvärkar" och fått order om att vila av barnmorskan så är jag glad att vi avklarat denna resan utan att Fröet ploppat ut;) Nu däremot ska jag försöka vila mig veckorna som är kvar, med tanke på att jag ska orka med maratonloppet som även kallas förlossning;)

Fixar-dag = sammandragningar..

Publicerad 2012-03-05 22:39:50 i Inlägg från mobilen

Idag har jag haft en fixar-dag! Jag har bakat, sytt mössor och en tyg-grej till mobilen som ska hänga över spjälsängen.. Men nu känns det i mammakroppen vill jag lova:( Har haft sammandragningar sen kl.17 och de verkar inte vilja försvinna! Så nu ska jag testa om en varm dusch kan hjälpa och sen hoppas jag att lite sömn får magen att lugna ner sig..

Varit på MVC..

Publicerad 2012-03-05 13:14:53 i Inlägg från mobilen

Jag var hos barnmorskan och tog kontroller under förra veckan och det var nästan bara positiva besked:) Blodtrycket som tidigare varit på väg uppåt hade gått neråt igen och järnvärdena var toppen! Det lilla hjärtat slog så fint och Fröet har lagt sig med sitt lilla huvud neråt! Så det var inte så konstigt att jag hade ett tryck neråt enligt barnmorskan.. Det enda som var lite "mindre-bra" var att mitt blodsocker var lite för lågt.. Men men det ska nog ordna sig, bara att äta lite oftare;)

Peppar, peppar..

Publicerad 2012-03-05 07:50:35 i Inlägg från mobilen

Denna natt har varit betydligt bättre än magsjuke-natten innan! Har "endast" vaknat pga värk och för att Fröet sparkat;) Så nu får dessa 48 timmar utan symtom gärna gå fort, så att jag kan säga att jag är smittfri!

Lättutlånad liten kille!

Publicerad 2012-03-04 16:17:02 i Inlägg från mobilen

Jag har legat i fosterställning hela dan och kommer nog fortsätta göra det under kvällen! Andreas har åkt iväg för att spela match och Hugo är med sin farmor och kollar på matchen:) Vi har verkligen tur att vi har så många runt omkring oss som mer än gärna "lånar" lilleman:) Han hade haft det jättekul med sin faster igår och han har garanterat det skoj med sin farmor idag! Imorgon hoppas jag att jag mår bättre så att han kan ha kul med sin mamma med;)

Ligger i karantän..

Publicerad 2012-03-03 20:23:00 i Inlägg från mobilen

Blev trist nog ett snabbt besök på Björkö pga att illamåendet tog över min kropp:( Men det var nog tur att vi åkte när vi åkte, för så fort vi kom hem så började jag kräkas! Så nu ligger jag i karantän i sovrummet och tycker synd om mig själv..

En heldag med faster Mikaela!

Publicerad 2012-03-03 10:46:42 i Inlägg från mobilen

Idag ska vår lilla vilde spendera dagen med sin faster! De ska gå på Universeum och titta på djuren:) Sen ska de hälsa på den andre fastern när hon jobbar och efter det möts vi upp hemma hos farfar och Marie på Björkö! Så nu hoppas vi att lilleman visar sig från sin bästa sida, så att faster vill låna honom igen;)

Ännu mera gnäll!

Publicerad 2012-03-01 11:27:51 i Inlägg från mobilen

Sömnbristen är ett faktum! Jag bara ligger och vrider och vänder på mig under nätterna i hopp om att jag ska hitta en skön position, men några sådana positioner finns tydligen inte:( Fattar inte hur jag klarade av detta förra gången, då var jag ju dålig redan från vecka 16!? Att jag inte blev tokig och inlagd då måste bara ha varit tur, för nu håller jag verkligen på att "go bananas"!

Om

Min profilbild

Anna

Denna blogg är en dagbok där jag skriver om min vardag med två små barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela