www.jagochpyret.blogg.se

Hey, Soul Sister..

Publicerad 2010-04-28 15:12:04 i

Vår lilla prins har en inbyggd skalman-klocka när det gäller mat och skit-tider, tyvärr lite olika när det gäller sömnen;) Fast det är riktigt mysigt när han är vaken och ligger och följer mig med blicken! Han har även upptäckt mobilen ovanför spälsängen och tycker nog djuren som snurrar där är spännande:) Han har även fattat tycke för låten "Hey, Soul Sister" och blir tyst när den spelas, så jag har passat på att dansa lite med honom till den idag;)

Ingen zombie idag..

Publicerad 2010-04-27 10:59:07 i

Igår hade jag och Hugo en riktig mysdag, jag passade på att sova när han sov och det behövdes verkligen! Jag känner mig mycket piggare och inte alls lika "zombie-aktig" idag;) Nu har prinsen somnat efter sin mjölk-frukost och jag ska nog passa på att duscha innan han vaknar, sen måste vi fixa en tvätt-tid till alla dessa nerspydda kläder och handdukar..


Trots att han bara är 3 veckor vill han gärna hålla flaskan själv;)

Sova sova sova..

Publicerad 2010-04-26 10:47:19 i

Nu har lilla Hugo spenderat 3 veckor utanför magen och det har varit de bästa 3 veckorna i mitt liv, men också jobbigt.. Innan han ploppade ut hade man ju en idé om hur man skulle vara och att man skulle vara duktig och sova på dan när han sov för att orka med nätterna. Men inte går jag och lägger mig på dan inte, då finns det ju tusen saker att göra! Så nu går jag som en zombie och lever på extra energi, måste lyssna på min kropp och SOVA på dagen när prinsen sover för att orka. Så idag har jag bestämt mig för att sova middag med prinsen och se till att få den där viktiga sömnen! Så en mysdag i sängen med prinsen får det bli;)

Flörtar..

Publicerad 2010-04-24 13:06:58 i

Har spenderat förmiddagen med att torka upp världens bajslass, var bajs överallt! Sen tog vi en kortare promenad (kan tyvärr ej gå så långt pga rygvärken..) till Apoteket för att köpa lite saltlösning till Hugo och hudlotion till mig! Sen när vi kom hem bjöd jag Hugo på en finare mjölkmiddag och han passade även på att flörta lite med sin mamma;)

BVC..

Publicerad 2010-04-24 09:01:42 i

Igår var vi på BVC för en extra vägning av Hugo innan helgen, vi skulle se om han börjat gå upp i vikt!? Han ska gå upp 150g på 7 dar och hade nu på 4 dar gått upp 180g, så han har varit en glupsk kille de sista dagarna;) Fast han får gärna spy lite mindre..

Badbaljan..

Publicerad 2010-04-22 13:02:28 i

Första gången vi skulle bada Hugo i badbaljan blev det bara en massa tårar, alltså ingen direkt succé.. Så han har bara badat tillsammans med Andreas efter det, men nu börjar ju han jobba på måndag så vi måste ju klara av att bada utan pappa! Så idag tog jag fram badbaljan igen och bad till högre makter att Hugo skulle tycka om det, iallafall att han inte skulle börja storgråta och se livrädd ut.. Det gick faktiskt jättebra, inga tårar;)


Ligger och har det skönt i badbaljan..


Efter badet var det skönt att ligga och mysa i badlakanet..

Spytt ner alla kläder..

Publicerad 2010-04-21 10:50:27 i

Har ju ökat mängden käk, men prinsen är inte så förtjust i detta och har svårt att få ner allt och spyr gärna upp det igen.. Så nu har han spytt ner alla sina kläder i stl.50 så vi måste se till att få en tvätt-tid omgående! Men nu ligger han i Andreas gamla omlott-tröja och mina gamla underbyxor, så han ser ut som en riktig 80-tals bebis;) Näe nu ska jag passa på att bädda sängen och plocka iordning lite hemma innan prinsen ska ha käk igen..

Pumpa pumpa pumpa..

Publicerad 2010-04-19 15:40:07 i

Idag har vi varit på BVC med lillen och han hade ökat i vikt, men inte tillräckligt så nu ska vi öka mängden käk;) Jag får pumpa för kung och fosterland om denne lille prins ska växa och bli stor, men ska fixa en elektrisk pump så att jag slipper pumpa för hand..

Hemma i Gävle..

Publicerad 2010-04-17 10:07:28 i

Är hemma i Gävle och hälsar på tjocka släkten, har visat upp vår lilla prins för mostrarna, gammelmormor, gammelmorfar, gammelmoster, Julia, gammelmorbror och självklart mormor;) Morfar missar tyvärr prinsen denna gång eftersom han är och jobbar. Lillen har gått från famn till famn och verkar trivas hos alla, många fotoblixtar har det blivit så när vi kommer hem till Gbg igen så är det dags att framkalla! Nu ska lillen gå på promenad med Andreas och jag ska pumpa lite och sen blir det nog en långdusch;) Jag och Andreas ska även passa på att ta en sväng på stan och mormor ska få vara barnvakt åt vår lilla älskling!

Sprutlackerad..

Publicerad 2010-04-13 16:27:33 i

Idag har Andreas varit i nya lägenheten och renoverat så jag och Hugo har varit själva, en riktig mysdag! Har vilat större delen av dagen då jag fortfarande har ont och svårt att gå, men jag hoppas att det vänder snart för man vill ju börja gå lite barnvagnspromenader! Hugo har även lyckats "sprutlackera" sin mamma idag, han passade på när jag lät honom ligga och lufta rumpan;) Förra veckan när mormor och morfar var nere och hälsade på oss (Hugo) så tog morfar ett foto på Hugo.. Han hävdar att han fångat Hugos första leende, men vi andra anser att han nog bara skiter;) Vad tror ni, skiter han eller är det ett äkta leende???

Hugo 1 Vecka!

Publicerad 2010-04-12 21:20:03 i

Idag har vi haft Hugo hos oss i en hel vecka, han är helt underbar och vi kan sitta och titta på honom hur länge som helst;) Vi har varit på BVC och vägt lille Hugo.. Han hade gått upp som han skulle och lite till så vi får hoppas att han fortsätter så, vill ju att han ska bli stor och stark! Bokade även in ett till möte för inskrivning då vi ej hann med det idag, så på måndag ska vi tillbaka till BVC. Nu ska jag mysa lite med mina killar;)

Vila..

Publicerad 2010-04-11 10:34:37 i

Har varit full rulle sen vi kom hem och jag är helt slut, måste nog lyssna på min mörbultade kropp och vila lite.. Har inte hunnit "landa" ännu och min kropp börjar säga ifrån, ont i magen och på andra ställen man inte vill ha ont på! Så idag ska jag vila och bara mysa med min lilla prins och kramas med min stora prins;) Men nu ska jag ta hand om en liten spya..

Fantastisk känsla..

Publicerad 2010-04-08 22:14:43 i

Tänk att ens liv kan ta en sådan vändning, jag trodde aldrig att man kunde bli så kär i någon så fort! Både jag och Andreas är två super mjukisar när det gäller vår lilla prins, vi är galet förälskade i vår son! Att man kan tycka det är sött när någon lägger en STOR 2:a och sedan lägger fötterna i "smeten"är ju knäppt;) En helt fantastisk känsla..

Nu har Pyret ploppat ut!!!

Publicerad 2010-04-06 22:47:15 i

Nu har vår lilla prins äntligen kommit! Han ploppade ut kl.19.19 den 5 April och han vägde 3350g och var 50cm lång.. Vår lilla ögonsten!


Ligger och sover på pappas håriga bringa;)

Gissa..

Publicerad 2010-04-05 05:13:46 i

Börjat passera många datum nu, trots att vattnet gått..
Torsdag 11 mars = Markus, sorry hon/han är kvar i magen..
Måndag 15 mars = Mamma, jadu hon/han är fortfarande kvar i magen..
Lördag 20 mars = Pappa, du hade inte heller rätt datum..
Tisdag 23 mars = Svärmor, ingen bebis detta datum heller..
Torsdag 25 mars = Jag, fick inte heller rätt..
Fredag 26 mars = Sara, du gissade också fel..
Lördag 27 mars = Andreas, gissade inte rätt..
Söndag 28 mars = Svärfar, Ohlsson, blidde ingen bebis idag heller..
Måndag 29 mars = Maja, Sofie G, inte idag heller..
Tisdag 30 mars = Mikaela G, tyvär ingen bebbe..
Onsdag 31 mars = Mikaela S, Pyret verkar trivas i magen..
Torsdag 1 april = Malin, Emmie, blev inget aprilskämt..
Fredag 2 april = Amra, inget idag heller..
Lördag 3 april = Johan, Marie, hon/han ville stanna idag med..
Söndag 4 april = Natalie, ingen bebbe..
Tisdag 6 april = Sofie S
Onsdag 7 april = Linda
Onsdag 14 april = Anna-Kari

42 timmar..

Publicerad 2010-04-04 20:46:35 i

Nu är det ca.42 timmar sedan vattnet forsade ur mig och jag har gått som en påslagen kran sedan dess, är lite småless på att gå omkring som en jäkla vattenläcka! Jag önskar att man slapp vara en utav de få som lyckas med "vattenavgång utan värkar", känns som om jag lyckats med bedriften att vara 1 av 10 eller 2 av 100 för många gånger under denna graviditet, varför??? Aja nu är det förhoppningsvis snart över och inom några dagar (helst timmar..) får vi förhoppningsvis träffa Pyret Carlsson;) Ni får gärna hålla alla tummar ni har!

Tempade ju såklart..

Publicerad 2010-04-04 07:51:22 i

Sov knappt någonting igår, tror jag fick 1,5 tim sammanlagt efter att vattnet forsade ur mig första gången på natten/morgonen.. Så var rätt så trött igårkväll, men vi svängde iallafall förbi 30-årsfesten vi var bjudna till och stannade till kl.21 sen fick vi lov att tacka för oss! Väl hemma igen när vi skulle lägga oss tog jag tempen och jag hade ju såklart feber, så det var bara att åka in till förlossningen och ta blodtryck, temp och en CTG-kurva.. Låg kopplad med den där CTG-apparaten i över en timme och blev bara tröttare och tröttare! Andreas var lika trött han så över-tröttheten tog över och skämtnivån blev bara lägre och lägre;) Kurvan såg bra ut och värkarna kom med ca.10min mellanrum (så alldeles för sällan) så vi fick fara hem igen när de såg att tempen gått ner. Så vid kl.00.30 kunde vi krypa ner i våran säng och sova!
Gissa..

Publicerad 2010-04-04 07:32:06 i

Börjat passera många datum nu, trots att vattnet gått..
Torsdag 11 mars = Markus, sorry hon/han är kvar i magen..
Måndag 15 mars = Mamma, jadu hon/han är fortfarande kvar i magen..
Lördag 20 mars = Pappa, du hade inte heller rätt datum..
Tisdag 23 mars = Svärmor, ingen bebis detta datum heller..
Torsdag 25 mars = Jag, fick inte heller rätt..
Fredag 26 mars = Sara, du gissade också fel..
Lördag 27 mars = Andreas, gissade inte rätt..
Söndag 28 mars = Svärfar, Ohlsson, blidde ingen bebis idag heller..
Måndag 29 mars = Maja, Sofie G, inte idag heller..
Tisdag 30 mars = Mikaela G, tyvär ingen bebbe..
Onsdag 31 mars = Mikaela S, Pyret verkar trivas i magen..
Torsdag 1 april = Malin, Emmie, blev inget aprilskämt..
Fredag 2 april = Amra, inget idag heller..
Lördag 3 april = Johan, Marie, hon/han ville stanna idag med..
Söndag 4 april = Natalie
Tisdag 6 april = Sofie S
Onsdag 7 april = Linda
Onsdag 14 april = Anna-Kari

Det rinner..

Publicerad 2010-04-03 17:43:47 i

Det rinner vatten ur mig som en jäkla kran, men inga värkar ännu..
Så vi fortsätter att vänta och hoppas att det brakar igång snart;)

Nu är det på "G"..

Publicerad 2010-04-03 13:09:11 i

Nu är det på "G", vattnet gick inatt och vi for in på förlossningen för kontroller.. Allt såg bra ut, men inga värkar ännu så det var bara att fara hem igen och vänta på dem! Så nu har jag skickat iväg Andreas till lägenheten för att renovera lite och jag ska försöka få lite sömn. Hoppas att vattnet stannar upp lite nu så att jag får chans att sova lite och att jag slipper vakna upp utav en vårflod i trosan;) Får väl dra på mig några bindor och hoppas att det inte läcker..

Magen = Bowlingklot..

Publicerad 2010-04-02 14:10:45 i

Min mage hänger ner och den väger nog lika mycket som 3-4 bowlingklot, känns som om jag ska tappa den när jag går! Kan inte förstå och vill inte tänka mig hur magen kommer se ut när Pyret ploppat ut, får nog boka en bukplastik;)

39 fulla veckor!

Publicerad 2010-04-01 00:29:32 i

Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 0 fulla dagar (v39+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 7 apr 2010
Du har 6 dagar kvar till beräknad förlossning.
Du är på dag 274 av 280. (97,9%).

BARNET:
De flesta barn har nu huvudet nedåt och hakan in mot bröstet. Det här läget kallas för kron- eller hjässbjudning och är det vanligaste förlossningsläget. Vid det här laget är det lite tystare i magen. För det första har barnet inte mycket plats att röra sig på inne i livmodern, det känns mer som knuffar eller stötar. För det andra sover ditt barn mer för att samla kraft att växa och utvecklas.


MAMMAN:
Sover du oroligt och vaknar ofta? Det gör de flesta kvinnor. Det sägs att det här är kroppens sätt att förbereda sig på vad som komma skall – ett barn som vill äta dag och natt. Många kvinnor säger att de inte känner sig på topp under de sista veckorna. Det är normalt att känna sig instabil och ha humörsvängningar. Du kan börja grubbla, vara lättirriterad och känna det som om du inte får något gjort. Andra kvinnor får en energikick. Det är inte ovanligt att kvinnor runt den här tiden börjar storstäda huset, sätta igång med storbak eller laga massor av mat. Det kan vara bobyggarinstinkten. Du vill helt enkelt att hemmet ska vara i toppskick innan barnet kommer.

Om

Min profilbild

Anna

Denna blogg är en dagbok där jag skriver om min vardag med två små barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela