www.jagochpyret.blogg.se

Sjukstugan

Publicerad 2014-02-13 12:13:29 i Inlägg från mobilen

Varit in en sväng på skolan, men är nu hemma igen med mina sjuklingar. Eveline sussar sött och Hugo ligger och kollar på "Kung Fu Panda". Denna film har gått varm de senaste dagarna. Själv ligger jag bredvid Hugo i soffan och försöker hålla ögonen öppna... Är trött, snorig, hostig, febrig och vill egentligen lägga mig i fosterställning under täcket och vakna upp när hostan, febern och snoret tagit slut! Men nu är man ju mamma och då är det bara att bita ihop. Men jag drömmer mig bort till när man var liten och blev ompysslad av mamma och pappa. Tänk vad bra man hade det:) Men nu är det jag som är mamman och nu är det min tur att pyssla om mina egna barn...

Förkyld. Magsjuka. Hockeymatch.

Publicerad 2014-02-11 20:29:25 i Inlägg från mobilen

När man själv är förkyld och har två små magsjuka barn hemma, då är man inte alltför glad när maken åker iväg för att spela hockeymatch. Hade förstått om det var till OS han skulle, men jag tror inte att det liras några OS-matcher i Partille!? Men det är väl bara att bita ihop och lägga det på mitt "en-vacker-dag-ska-jag-ge-igen-konto";) Näe nu ska jag kika på ett "Suits" avsnitt (som jag egentligen bara får se med Andreas) med min lilla sjukling Hugo och hålla tummarna för att Eveline (som precis somnade) sussar sött ett tag till, helst hela natten... 

Och Andreas när du läser detta, glöm inte att det är "Alla Hjärtans Dag" på fredag;) Puss din förkylda fru

Vabruari fortsätter...

Publicerad 2014-02-11 14:02:22 i Inlägg från mobilen

Min önskan om en vecka utan magsjuka sket sig! Fått hämta hem båda barnen från dagis och nu ligger de nedbäddade framför tv:n och tittar på "Lejonkungen". Bara att hoppas att den förbaskade magsjukan inte blir långvarig...

Bägaren rann över...

Publicerad 2014-02-11 08:20:45 i Inlägg från mobilen

I söndags rann bägaren över och det var skönt att få skriva av sig lite. Skönt att veta att man inte är ensam om att tycka såhär:) Nu hoppas jag att denna vecka blir en bra vecka och att barnen (som hade magsjuka förra veckan) får vara friska denna vecka. Själv ska jag försöka skrämma bort förkylningen jag vaknade med, så nu ska det sprayas nässpray, tas Alvedon och drickas te med honung...

Det är ingen tävling

Publicerad 2014-02-09 13:54:30 i Inlägg från mobilen

Alla som tycker att man ska amma så fort barnet vill det. Att man ska ta upp det så fort det gnyr. Att man inte ska lämna bort sina barn för att få "egentid" eller bara för att få sova en natt. Att man inte får köpa färdiga barnmatsburkar, utan man ska göra sin egen mat. Alla ni som gör på detta sättet och tycker detta funkar, jättebra för er. 

Men snälla sluta klanka ner på oss andra föräldrar som inte vill amma hela tiden, eller som tycker det är skönt att barnet sover i egen säng och t o m ibland sover över hos nära & kära. Som tycker det är praktiskt med färdiga barnmatsburkar. Som inte tagit upp sina barn samma sekund som de gnytt till, utan kanske väntat några minuter för att se om de somnar om. 

Vi föräldrar som gör på detta sättet älskar inte våra barn mindre. Vi har valt att leva som vi gör och ni har valt att leva som ni gör. Ni gör det ni tycker är bäst för era barn och vi gör det vi tycker är bäst för våra. 

Vi har två glada, sociala, busiga, bestämda barn här hemma. De har sovit i sina egna sängar sen de föddes. De har både ammats och fått ersättning. De har ätit färdiga barnmatsburkar. De har lånats ut till nära & kära. De går till oss när de blir ledsna, men även till andra som de känner sig trygga hos. 

Vi har valt att leva som vi gör för att det passar oss bäst och jag skulle aldrig tala om för någon annan hur de ska leva sitt liv. För de som passar oss kanske inte passar er. 

Så snälla ni som gillar att tala om hur man (enligt er) bör göra, tänk på att det finns föräldrar där ute som tar åt sig av vad ni säger och mår dåligt för att de inte orkar vara lika "duktiga" som ni är. Tycker självklart att man får ge råd om någon frågor om råd, men var beredd på att den som får rådet kanske väljer en annan väg än den vägen ni rådde om och detta är helt ok.

Att vara förälder är ingen tävling.

Magkatarr...

Publicerad 2014-02-04 20:38:46 i Inlägg från mobilen

Magkatarren från helvetet har bosatt sig hos mig:( Jag önskar att det fanns ett "quick fix", men det verkar inte finnas något sådant. Så nu lever jag efter Skalmans mat-och-sov-klocka. Sen knaprar jag en del Omeprazol i hopp om att halsbrännan och uppblåstheten skall försvinna! Blev även rekommenderad att försöka sluta stressa (no shit) detta kommer bli svårt för mig som alltid hoppar över eller stressar i mig frukost, lunch och middag.. Plus att jag har 2 små barn som skall kläs på/av, lämnas/hämtas på dagis, en skola som skall klaras av och ett hem som ska skötas! Samt en make som jag ska vara trevlig och kärleksfull mot... Så jag får önska mig själv "lycka till" och hoppas att jag kan sluta stressa!

Om

Min profilbild

Anna

Denna blogg är en dagbok där jag skriver om min vardag med två små barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela