www.jagochpyret.blogg.se

Illamåendet är kvar..

Publicerad 2009-09-30 19:35:26 i Graviditeten

Jadu illamåendet är kvar och som om inte räckte så ligger jag i soffan med sprängande huvudvärk och rinnande näsa.. Men det går väl över snart och med lite tur kanske jag kan börja jobba igen nästa vecka!? En kul grej har iallafall hänt idag och det är att jag berättade för Jessica att "Pyret" växer i mig, alltd lika kul att prata med henne! Hon kommer få agera jour under denna graviditet, så nu har jag mamma, svärmor, Linda och Jessica i min jour-grupp;)

 

Hoppas att morgondagen blir en dag utan huvudvärk, snorig näsa och utan illamående!

Varit hos farbror doktorn..

Publicerad 2009-09-28 12:41:09 i Graviditeten

Fick ju som sagt ingen tid hos doktorn på "MVC", men på Tuve vårdcentral fick jag tid hos doktor Gustav! Det var han jag var hos för en vecka sen också, en trevlig ung doktor som sjukskrev mig en vecka till.. Så nu e det bara att hoppas att denna vecka blir veckan då mitt illamående försvinner! Annars kommer jag nog bli galen..

Hemma i Gbg igen..

Publicerad 2009-09-28 09:09:56 i Graviditeten

Nu har jag spenderat en vecka hemma i Gävle med familjen och det har varit skönt, men tyvärr ingen mirakelkur mot illamåendet.. Så nu är jag hemma i Gbg igen och jag mår fortfarande väldigt illa, detta är verkligen inte alls kul! Blir helt tokig utav detta, känns som om det aldrig ska ta slut.. Har ringt barnmorskan och de hade tyvärr ingen läkartid åt mig idag, men ska ringa min vårdcentral och höra om de har någon tid åt mig!?

Hemma i Gävle..

Publicerad 2009-09-21 13:08:32 i Graviditeten

Kom hem till Gävle i lördagskväll, ska vara här hela veckan för att försöka bryta mönstret.. Men än så länge ser jag ingen förändring, men det är bara att kämpa på! Inatt har jag vaknat en gång i timmen pga att jag mått illa:( Så har sovit några timmar under förmiddagen för att få min vila och nu ska jag nog försöka ta en liten promenad med Lady! Hoppas att denna vecka ger resultat, så att jag kan komma hem till Andreas och vara en glad person!

Sjukskriven i en vecka..

Publicerad 2009-09-18 20:19:39 i Graviditeten

Har varit hos läkaren idag och pratat om mitt illamående och han höll med barnmorskan och gynekologen om att det var dags för mig att bryta mönstret. Så han sjukskrev mig i en vecka och sa åt mig att vila och lägga om kosten.. Så nu ska jag äta något litet en gång i timmen, helst kall mat och hålla mig borta från kolsyrade drycker, m.m.. Så nu är det bara att hålla tummarna för att detta ska hjälpa mig att må bättre!

Dags att bryta mönstret..

Publicerad 2009-09-17 14:23:44 i Graviditeten

Att denna fantastiska grej som händer i magen kan få en att må så jäkla dåligt, det trodde jag aldrig! Denna dag började lika dåligt som igår, jag mår illa och vad jag än gör försvinner inte illamåendet:( Har pratat med barnmorskan och hon rekomenderade mig att testa "Postafen" nu när "Lergigan" inte funkar och att jag ska försöka äta ofta och lite.. Min gynekolog (som ej visste att jag var med barn) blev jätteglad när han fick höra nyheten och rekomenderade "Postafen" som barnmorskan och att jag skulle äta nåt litet varje timme och att bara äta kall mat och hålla mig borta från kolsyrade drycker! Sen så skadade det inte att byta miljö och bryta mönstret om jag hade möjlighet till detta!? Så nu hoppas jag att jag ska kunna ta tåget hem till Gävle och vara hemma i några dagar och hoppas att det kan hjälpa mot illamåendet..

Mirakeltabletterna har slutat fungera..

Publicerad 2009-09-16 18:29:43 i Graviditeten

Starten på veckan har varit jobbig, mina mirakeltabletter har slutat fungera och illamåendet börjar smyga sig på mer och mer.. Fy fan va jobbigt det är att ständigt gå runt att må illa och tro att man ska spy! Man vill ju egentligen bara gå omkring och vara glad för "Pyret" som växer i magen, men svårt att gå runt och le och se lycklig ut när man mår som fan! Men men det vänder väl förhoppningsvis vid V.12, då brukar ju illamåendet avta och man brukar börja känna sig lite bättre (enligt alla bebisböcker), så detta får vi hoppas på!?

Första MVC-besöket..

Publicerad 2009-09-12 10:55:52 i Graviditeten

Fick komma till Tuve Vårdcentral i tisdags för att lyssna på mina lungor och ta lite blod.. Det gick jättebra, ingen svininfluensa bara lite röd i halsen och ett virus som var på väg ur min kropp! Skönt att kunna ringa jobbet och tala om att jag kan jobba igen:) Och i torsdags var det dags för det första MVC-besöket och träffa vår barnmorska för första gången, var lite orolig inför träffen med barnmorksan för tänk om det skulle vara en surig tant! Men jag hade inte behövt vara orolig, hon var jättetrevlig och var lätt att prata med:) Eftersom det ligger i släkten att få för tidigt födda barn och att mamma har EDS så kanske de måste ha in mig på lite extra kontroller.. Tog blodsocker, Hb och urinprov och allt var bara bra, hade ett Hb på 133 så det var ju bra! Jag fick även lämna en jäkla massa blod (3 rör kändes som mycket för mig), fick även en tid hos läkaren och ett till besök hos barnmorskan där vi ska bestämma om vi vill göra ultraljudet V.12 eller V.18.. Jag och Andreas vill nog göra det V.18 eftersom man går igenom hela "bebiskroppen", så nu hoppas vi att "Pyret" stannar i min mage så att vi får se den V.18!


Förkyld..

Publicerad 2009-09-08 11:11:20 i Graviditeten

Har varit hemma från jobbet pga förkylning sen i fredags och idag skulle ha blivit min "komma-tillbaka-till-jobbet-dag".. Men när jag vaknade imorse så kändes det som om min kropp blivit överkörd av en buss, har ont överallt, huvudet värker och jag blir lätt anfådd:( Sen så har man ju haft "växtvärk" i flera dagar nu som inte vill ge med sig, så det blir liksom ett "plus i kanten" på allt det onda.. Är så jäkla less på att behöva ringa till min arbetsplats för att säga "Hej, det är Anna jag kan tyvär inte komma idag, jag är sjuk.." Tycker liksom att det räcker med mina dagar hemma pga illamåendet, men nu när jag fått min mirakelmedicin "Lergigan" så ska jag såklart åka på en konstig förkylning som inte vill ge med sig..

Har pratat med "sjukvårdsrådgivningen" och de tyckte att jag skulle ta mig till en vårdcentral så att de kan lyssna på mina lungor och ta lite prover.. Så nu sitter jag och väntar på att vårdcentralen ska ringa upp mig så att jag kan få en tid inbokad.. Hoppas verkligen att jag får en tid idag..

Hade tänkt vänta till V.12, men..

Publicerad 2009-09-05 14:48:20 i Graviditeten

Hade tänkt vänta till V.12, men har insett att det finns ingen "säker" tid.. Så idag har jag berättat för mina systrar och Andreas ska försöka få tag på Johan på andra sidan atlanten och uppdatera honom om "Pyret"! Kan ju hända något under hela graviditeten och om bebisen skulle stanna kvar i magen tiden ut så är det ju inget som säger att vi kommer få ha den för evigt.. Barn är något man får låna som svärmor säger, så det gäller att ta vara på tiden och leva i nuet! Men förhoppningsvis stannar "Pyret" i magen och ser ljuset i början av April;) Och då kommer ni (Maja och Malin) att vara världens bästa mostrar och du (Johan) kommer att vara världens bästa farbror!

Men vi kommer att vänta ett litet tag till med att berätta för resten av vår "tjocka" släkt..

Hemma från jobbet..

Publicerad 2009-09-04 21:43:42 i Graviditeten

Skulle ha jobbat idag, men näsan rinner och halsen gör ont så idag blev jag hemma från jobbet.. Har åkt på min första höstförkylning, hoppas att det blir den enda denna höst! Så nu ligger jag hemma i soffan och tycker synd om mig själv.. Eftersom jag "bara" har en förkylning så har "Pyret" bestämt sig för att se till att växa extra mycket idag så magen värker och spänner, det känns som om jag har mensvärk.. Hoppas att "växtvärken" har lugnat ner sig till imorgon och att förkylningen mirakulöst försvunnit så att jag kan jobba! Om inte så får jag peppra mig full med alvedon och dricka honungsvatten (som är äckligt) och hoppas att söndagen blir en friskisdag!

Nu ska jag slänga allt snorpapper innan Andreas kommer hem från träningen så att han slipper äcklas av sin snoriga fru;)

Tack gud för Lergigan..

Publicerad 2009-09-02 13:00:14 i Graviditeten

Har ju som sagt mått väldigt illa ett tag nu och fått varit hemma från jobbet.. Men nu har jag fått mirakelmedicinen Lergigan utskriven och den är helt fantastisk! Utan denna medicien skulle jag nog bara ligga i sängen och springa till toan hela dagarna, men nu kan ja gå till jobbet och det känns toppen! Så tack gud för Lergigan, vad skulle man göra utan droger;)

Om

Min profilbild

Anna

Denna blogg är en dagbok där jag skriver om min vardag med två små barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela