www.jagochpyret.blogg.se

Världens sötaste kräk/poopunge!

Publicerad 2010-08-31 09:48:22 i

Vår lilla kräk/poopunge är världens sötaste, men måste erkänna att jag inte direkt gillar dessa kräkningar han lyckas med ett flertal gånger om dan! Men när man ser hur glad han blir när han snurrat runt och lyckats "rymma" från sin lekfilt så glömmer man bort att han troligtvis ligger i sina egna spyor;) Och det går ju inte att bli sur på en liten sötnöt som kräks och sen ser ut som på bilden nedan! Vårat glada lilla charmtroll..

 

Bajs överallt..

Publicerad 2010-08-31 06:50:30 i

När Andreas skulle hjälpa Hugo med nappen kl.6 imorse så hörde jag bara ett "åh nej"! Det var bajs överallt, på pyjamasen, lakanet, filtarna och när vi tog av Hugo sin nerbajsade pyjamas så såg han inte längre ut som en blek bebis utan mer som någon som somnat i ett solrium eller fått en dålig spray tan;) Stackars lilleman, kan inte va skoj att vakna upp sådär..

Shoppingdag + Date Night!

Publicerad 2010-08-30 08:41:50 i

Igår hade jag en shoppingdag med Maja, vi var på stan hela dan och Andreas var med Hugo hos farfar! Efter shoppingen så blev det mys med Hugo för min del och Maja passade på att vila inför kvällen och Andreas hängde tvätt.. Kl.19.30 sussade lilleman sött i sin säng och jag och Andreas lämnade Hugo i Majas händer och for in till stan för vår "Date Night";) Vi var på bion "Grown Ups", rolig film men jag var lite orolig då vi inte hade någon täckning inne i salongen om något skulle ha hänt och Maja försökt nå oss. Så när Maja ringde direkt efter filmen så slängde jag mig över mobilen och trodde att jag hade missat 20 samtal, men det hade jag inte! Lilleman sov sött och hade bara vaknat till en gång under tiden vi varit borta;)

Trött och sliten..

Publicerad 2010-08-28 11:11:20 i

Nu ska jag, min trötte son och väldigt slitna make fara in till stan och leta dop-present! Kan bli intressant eftersom maken kom hem vid kl.3 imorse och var lite lätt glad i humöret;) Men vi får väl köpa en cola till maken och ta med ersättning till Hugo så ska det nog gå bra! Själv är jag rätt så pigg trots att jag och syrran drack STORA glas rödvin igår;)

Dop-samtal..

Publicerad 2010-08-27 17:11:43 i

Nu har vi haft dop-samtal med prästen och det var intressant, jag tyckte att prästen var trevlig och väldigt troende;) Det allra roligast under samtalet var nog när prästen föreslog att Andreas skulle konfirmera sig! Haha Andreas som knappt ser oss pga sitt jobb skulle nog inte välja att spendera den lilla fritid han har på att läsa bibeln, men kanske nån gång i framtiden.. Vem vet? Näe nu ska jag köra min okonfirmerade make till stan för han ska på AW med Sunshine! Så denna kväll spenderar vi utan mannen, men jag, Hugo och Maja ska nog klara oss för vi ska käka räkor, dricka vin och Hugo ska få en extra fin flaska ersättning;) 

Mammakroppen..

Publicerad 2010-08-26 10:44:55 i

Nu har vi skjutsat syrran till plugget, lilleman somnade i bilen och ligger nu och sover i min och Andreas säng:) Så då passar jag på att betala räkningar och kollar på kläder på nätet som jag INTE har råd att köpa och som troligtvis inte passar! Men jag får väl använda de kläder jag har så länge, tills denna "mammakropp" försvunnit;) Men har man haft en mage som den på bilden nedanför så kanske man inte kan räkna med att vara slimmad, sen så måste man ju även träna och äta rätt och det kan jag ju inte skryta med att jag har gjort..



Fossingar..

Publicerad 2010-08-25 18:39:36 i

Lilleman älskar sina händer och stoppar in dem i munnen så fort han får chansen! Men han har även hittat sina fossingar och när han ser dem kan han ligga och titta på dem ett bra tag;)

Nyvaken..

Publicerad 2010-08-23 18:38:19 i

Idag har jag och min trötte son varit på dop-presentjakt! Vi hittade en present, men vi ska nog ner på stan på lördag och försöka hitta en till! Men det är inte lätt att hitta dop-present..

 


En trött kille på soffan..

Spy = Kärlek..

Publicerad 2010-08-23 13:13:01 i

Nu är lillsyrran här och Hugo började med att spy på henne, det är liksom hans sätt att visa att han tycker om någon;) Och imorse när hon var snäll att ta morgonpasset så fortsatte han att kräkas på henne, så nu förstår hon hur mina dagar ser ut.. Men nu är syrran och pluggar och jag och Hugo ska åka iväg en sväng och köpa dop-present, till honom!

Systermys..

Publicerad 2010-08-21 22:13:44 i

Imorgon kommer Maja och hon ska bo hos oss i 3 veckor! Så det blir systermys, med vin, en massa prat och sen ser nog moster fram emot att busa en massa med Hugo:) Hon ska även hjälpa mig att promenera bort dessa jäkla mammakilon och jag ska hjälpa henne att INTE tänka på allt som är jobbigt i hennes liv just nu! Så nu ska jag bädda hennes säng, lägga fram handdukar och se om jag hittar en chokladbit att lägga på hennes kudde;)


Maja & Jag

Hoppgungan är här..

Publicerad 2010-08-19 18:21:22 i

Idag har Hugo testat hoppgungan som jag tillslut valde att köpa! Han var lite fundersam i början, men när tossorna åkte av så blev det mycket bättre. Han tyckte det var jätteskoj att hoppa upp och ner och jag satt beredd med en trasa för ev spyor, men denna gång klarade sig lilleman, golvet och mamman från spyor;)





Favvo-sov-platsen..

Publicerad 2010-08-19 07:57:39 i

Lilleman har alltid sovit sin mamma när han sovit under dagtid, men nu har han börjat sova alldeles själv och favoritplatsen att sova på är i sitt babygym;)

Mini-Ernst-Dag..

Publicerad 2010-08-18 18:28:38 i

Idag har jag och Hugo haft en mini-Ernst-dag, eftersom pappan i huset är bortrest på jobb. Så jag tänkte att vi kunde överraska pappan med att fixa lite innan fredag, så att han slipper göra allt då;) Så jag har satt upp en hylla ovanför lillemans spjälsäng!


Såhär såg det ut innan..


Såhär ser det ut nu..

Spikat..

Publicerad 2010-08-17 20:34:00 i

Nu har vi spikat upp 2 st tavlor, bara 6 st kvar + massa foton som ska ramas in och sättas upp på väggen. Får nog ta en riktig "Ernst-dag" på fredag och se till att fixa det sista..


Ser snett ut, men det är fotografen (jag) som fotat dåligt..

Förvaring sökes..

Publicerad 2010-08-16 10:27:26 i

Är glad att vi köpte lägenheten och det börjar faktiskt likna nånting, men det där sista småfixet: lampor, tavlor, huvudgavel, eluttag, m.m.. tar sådan jäkla tid! Jag börjar inse att detta kommer ta ett tag med tanke på att Andreas nästan alltid är borta på jobb. Sen så har vi ju det där med förvaring, finns aldrig tillräckligt med plats för alla jäkla prylar man samlat på sig! Vi har ett fullt förråd nere i källaren och ska hämta saker ur ett gammalt förråd och försöka trycka in det i det redan fulla förrådet. Jadu det blir som att lägga ett pussel och jag tror att vi kommer få slänga några pusselbitar om detta ska gå.. Men men det är väl bara att gilla läget och göra det bästa av situationen och drömma sig bort på hemnet;)

 


Detta hus skulle vi inte tacka nej till..

Vilken natt..

Publicerad 2010-08-16 07:48:15 i

Vilken natt, kl.2 började det.. Lilleman ville inte riktigt sova utan gnydde, rullade runt i spjälsängen och grät, vi stoppade i nappen (ett flertal gånger), bytte blöja (pappan bytte), gav mat, men ingenting hjälpte! Så tillslut la vi honom i sitt babygym och då blev han nöjd och han väckte oss igen kl.6.30 pga en bajsig blöja;) Så nu har dagen börjat, han har fått mat och sitter nu i sin Bumbostol och leker och vi (mamman och pappan) ska dricka kaffe!


Bästa som finns..

Publicerad 2010-08-15 16:24:49 i

Snacka om att lilleman har en runt lillfingret, man gör allt för denna lilla krabat och mer därtill och han kan inte ens säga "maamaa";) Att en liten bebis kan förändra ens liv så mycket trodde jag inte, men samtidigt som det är det mest fantastiska som kan hända en så är det jobbigt. Man får liksom inse att saker tar längre tid och att det inte alltid blir som man planerat. Men måste ju säga att det är värt alla förseningar och alla inställda träffar i världen, för Hugo är det bästa som finns! Vårat lilla charmtroll, världens sötaste Hugo Carlsson:)


 



Storken har kommit!

Publicerad 2010-08-15 10:30:29 i

Dum som jag är hade jag stängt av ljudet på mobilen inatt, men vaknade ändå kl.4 på morgonen och kollade på mobilen.. Åh ni skulle sett glädjen när jag såg att jag fått ett mess från min vän, började böla som ett litet barn;) Nu har de äntligen fått träffa sitt lilla mirakel, så nu har Hugo fått en liten kompis att busa med! Ville ju såklart ringa så fort jag såg messet, men får hålla mig i några dagar så att mamsen får landa;) Men är iallafall himla glad och denna dag kunde inte ha börjat bättre! Och eftersom det inte blivit officiellt på "FB" ännu så tänker inte jag avslöja sort, vikt eller längd på bebben, det får mamsen och papsen göra!

Natta-mat..

Publicerad 2010-08-14 22:21:42 i

Nu ska lilleman få sin nattflaska och sen är det dags att sussa! Tror faktiskt att jag ska och lägga mig samtidigt för ovanlighetens skull. För det är ju så att om jag somnar tidigare så blir det ju söndag fortare och det innebär att pappan i huset kommer hem:)

Bumbo..

Publicerad 2010-08-14 17:17:26 i

Eftersom jag sov väldigt lite i natt så var jag väldigt tacksam då min son ville sova från kl.8 till 11 imorse, för då kunde ju jag sova lite med! Men efter våra suss-timmar så fick jag ju lov att hitta på nåt för att inte bara sitta och vänta som ett freak på att få ett mess från min kära vän:) Så jag och Hugo åkte på en Bumbojakt och efter lite letande så hittade vi äntligen en Bumbo! Så nu har vi testat den här hemma och Hugo verkar tycka om att sitta och leka med sina leksaker. Tur är väl det eftersom vi måste se till att ha honom så lite på rygg som möjligt för att få bort Reinfeldt-formen på huvudet;)



Inte mycket sömn..

Publicerad 2010-08-14 08:27:25 i

Inte mycket sömn för min del och tyvärr inget glädjemess ännu, men jag fortsätter att hålla tummarna! Usch lider verkligen med min vän nu..

Fortfarande vaken..

Publicerad 2010-08-14 02:28:02 i

Jag är fortfarande vaken och kan inte sova! Men nu måste jag nog försöka för annars får Hugo en väldigt grining och trött mamma under dagen som kommer. Men förhoppningsvis så har jag fått ett mess när jag vaknar som gör mig väldigt glad;) Jag håller tummarna i sömnen!

Klarvaken..

Publicerad 2010-08-14 00:38:50 i

Lilleman sussar sött i sin säng och det borde mamman i huset också göra, men jag är klarvaken och håller tummarna för min goa vän som förhoppningsvis snart ska få träffa sitt lilla mirakel;) Usch vad jobbigt det är att inte kunna göra något och bara sitta och vänta!

Ojojoj..

Publicerad 2010-08-12 11:44:41 i

Tänk vilken skillnaden det är på elitsatsning i olika länder, om vi skulle bo i Kina så skulle vi alltså typ redan ha börjat stretcha me Hugo! Inget fel med att satsa, men kanske lite väl tidigt..

Vart tog min mat vägen?

Publicerad 2010-08-11 10:45:25 i

Lilleman älskar sin banangröt och vill bara ha mer och mer och han blir helt galen när han mumsat i sig allt och inser att han inte kommer få mer;)

Hoppgunga..

Publicerad 2010-08-09 08:30:00 i

Hugo har ju kommit på att det är mycket roligare att stå än att ligga/sitta, så det är nog dags för oss att köpa en hoppgunga! Men jag vet inte riktigt vilken vi ska köpa???







Smakportion..

Publicerad 2010-08-08 09:36:06 i

Nu har Hugo fått sin första smakportion och det gick jättebra! Han fick välja (vi valde) mellan banangröt, potatispuré och morotspuré, han valde banangröten;) Han åt och han åt, men efter ett tag blev han lite irriterad så då fick han en flaska ersättning istället. Så nu har han tagit ytterligare ett steg och mamman och pappan är superstolta!

 

Den dagliga tvättlistan..

Publicerad 2010-08-07 15:04:18 i

Eftersom vårat lilla charmtroll gillar att spy så är jag väldigt glad att vi köpte en tvättmaskin,
för såhär ser en spydag hos familjen Carlsson ut:

- Minst 10st handdukar går åt varje dag, eftersom vi använder 2st vid varje matningstillfälle.

- Minst 3st klädbyten för Hugo eftersom spyorna ibland missar handdukarna eller kommer 1,5h timme efter att han ätit.

- Minst 2st filtar lär tvättas eftersom de ofta hamnar i spy-zonen.

Sen så får jag byta kläder minst 1gång om dan om jag inte vill gå omkring som nån "white trash" morsa med spyor på mig;) Men man ska väl inte gnälla, jag var också ett spybarn när jag var bebis så jag får väl igen för alla spyor jag utsatte min mamma för;) 

Men en sak är positiv, vår lilla Hugo älskar att bada/duscha och det är ju bra med tanke på alla jäkla spyor! Men jag håller tummarna att detta ska sluta när han börjar äta annat än ersättningen, så smakportioner här kommer vi..

 


En nöjd Hugo efter badet

Hugo i nya stolen..

Publicerad 2010-08-06 06:55:26 i

Igår for jag och Hugo till IKEA för att köpa en stol till honom, vi lär ju ha en sådan nu när han ska börja äta! Det blev en stol som var lätt att plocka isär så att vi kan ta med den när vi far upp till "tjocka släkten" i Gävle och hälsar på. Sen så har ju Hugo och jag önskat oss en STOKKE tripp trapp stol, så får se om den önskningen slår in;) Men han verkade iallafall trivas i sin nya stol, han satt i den en stund på eftermiddagen och lekte med sina leksaker. Men han spydde ett flertal gånger, så kläderna ligger i tvättmaskinen, leksakerna är sköljda och golvet upptorkat! Vår lilla kille är en riktig spymaskin, jag tvättar minst en maskin spytvätt varje dag..
Tur att man har tvättmaskin i lägenheten annars hade jag nog blivit tokig! 


Först satt Hugo med mig i köket när jag lagade mat..


Sen satt han i vardagsrummet och lekte lite;)

Varit på BVC..

Publicerad 2010-08-04 15:51:12 i

Idag har vi varit på BVC för längd/viktkontroll, vår lille kille väger nu 6250g och är 64,5cm lång! Fast han hade blivit lite platt i bakhuvudet så vi ska försöka att ha honom så lite på mage som möjligt, annars kommer han väl se ut som Reinfeldt när han blir stor;) Sen är det dags att introducera mat (potatispuré, gröt m.m..) för imorgon blir han 4 månader gammal! Idag tog vi
t o m bort liggdelen i vagnen, så nu sitter han i sittdelen. Tiden går fort, lite för fort tycker jag, men jag är så glad att han växer och mår bra så jag får acceptera han inte kommer vara en liten bebis hela livet. Men måste erkänna att jag grät när jag tog bort liggdelen och skulle sätta dit sittdelen, men när jag såg att Hugo gillade att sitta så försvann tårarna:)

Gävle-Kolmården-Österlen..

Publicerad 2010-08-01 19:48:02 i

Jag och Hugo har varit på en 3-veckors semestertrip!
Här kommer lite bilder från vår semester..

*GÄVLE*


Först var vi i Gävle och firade gammelmomos 80-årsdag!


Passade även på att bada lite;)

 

* KOLMÅRDEN *


Morfar, Mormor, pappa och lilla Hugo sovandes i vagnen..
(Mamman fotograferade)


Hjorten och älgen latade sig tillsammans..


Björnen sover inte..


Bus på hotellrummet med pappa;)

* ÖSTERLEN *

Ligger i soltältet och har det skönt..


Hugo och Mia testar att doppa fötterna i havet;)


Mysiga sommarkvällar med god mat var det nere i Skåne!

 

 

Om

Min profilbild

Anna

Denna blogg är en dagbok där jag skriver om min vardag med två små barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela