www.jagochpyret.blogg.se

♥ Dag 1 – Presentera mig själv..

Publicerad 2010-11-30 23:12:14 i 30 dagar av sanning

Jag heter Anna Carlsson är 26 år och föddes på Södersjukhuset i Stockholm en dag i juli. Har flyttat runt en del under min uppväxt, har bott i Södertälje, New Jersey, Gävle, Vetlanda, Leksand, Karlshamn, Uppsala, Borlänge och nu Göteborg. Har räknat ut att jag bytt adress sammanlagt 20 gånger och jag antar att det kommer hända igen;)

Jag är en väldigt pedantisk person när det t ex gäller att vika tvätt, men en riktig slarver när det kommer till diskning. Är nog ganska så lugn och stressar sällan upp mig om man bortser från när jag kolla på hockey, då svär jag och tycker till om allt! Kan även vara ganska rapp i munnen och ibland ploppar det ur kommentarer som kanske borde stannat i huvudet, men en groda här och där får man bjuda på;) 

Är gift med Andreas som jag varit tillsammans med över 8 år, vi förlovade oss -07, gifte oss -09 och i april 2010 kom vår älskling Hugo till världen! Vi bor i en 2:a i Göteborg som vi köpte och renoverade under våren 2010, men nu letar vi efter något större.

Ja det var lite om mig och vill ni veta mer är det bara att fråga;)


Jag som liten bebis..






En sväng på stan..

Publicerad 2010-11-30 20:50:58 i Pyret

Idag har vi varit en sväng på stan, jag och lilleman:) Vi har shoppat lite julklappar och födelsedagspresent till Andreas gudbarn i uppe i norr. Sen fick jag lov att köpa en ny näs-sug till lilleman för den vi har är KASS, så nu har vi en fungerande när-sug;) Jag har också börjat snora lite så kanske är det en förkylning på "G" för mig och lilleman, usch hoppas inte för på lördag är det julbord och på söndag glöggmys:) Så SNÄLLA förkylning håll dig borta, iallafall denna vecka!

Imorgon tänkte jag (som många andra gjort) starta med LISTAN
"30 dagar av sanning", så vi får se vad jag kläcker ur mig;)


Lilleman fötbättrar sin krypteknik varje dag:)

Julkänsla..

Publicerad 2010-11-29 01:34:38 i Hemmet

Nu ska jag krypa ner om jag ska hinna få någon sömn innan lilleman vaknar! Men jag har iallafall lyckats få till lite julkänsla i vår lägenhet, nu är det bara lite vanligt "städ" som ska fixas sen ser det helt OK ut här hemma:) Åh jag vet att det är tidigt att klä granen, men jag älskar julen! Tycker det är så mysigt att tända granen på morgonen och mysa ner sig i soffan och se en julfilm, supermysigt;)

Vi har en liten krypande tomtenisse..

Publicerad 2010-11-28 14:43:04 i

img_1970 (MMS)

Vi har en liten krypande tomtenisse i lägenheten;) Och när det gäller hans krypteknik så tar han några "krypsteg" för att sedan åla sig fram över golvet! Men det dröjer nog inte länge förrän han inser att det går snabbare om han kryper;) Och med tanke på vilken nyfiken liten son vi har så kommer han nog vilja krypa och ta i allt han kan komma åt!

Nu är vi HEMMA igen!

Publicerad 2010-11-27 17:03:10 i

img_1968 (MMS)

Nu är vi HEMMA igen! Vi har haft det bra i Gävle, men det är skönt att komma hem till vår favorit man/pappa;) Ikväll ska vi julpynta, käka tacogratäng och såklart kolla på "Så mycket bättre", en riktig MYSKVÄLL!

Igår hade vi en middag för att fira..

Publicerad 2010-11-27 05:36:56 i

img_1916 (MMS)

Igår hade vi en middag för att fira pappsen:) Vi (Joel) hann precis klart med vinkällaren innan pappa kom hem från "hemlig ort" och jag tror han blev glad för allt han fick, vinkällare, golfklubbor, m.m.. Jag hann precis hänga upp tavlan med tidningsartikeln om honom innan han kom hem, så det var lite stressigt men vi hann ju;) Men nu är vi på väg hem igen och Hugo sitter på tåget i sin bilstol och sussar och jag ska nog försöka mig på lite sömn jag med!

GRATTIS PAPPA 50 ÅR!

Publicerad 2010-11-25 08:18:02 i

img_1836 (MMS)

GRATTIS PAPPA 50 ÅR!  Hoppas du får en bra dag med mamsen:) Jag och Hugo bakar bullar så att det finns när du kommer hem från din "okända ort";) Stora kramar från oss!

En trött kille som INTE vill sussa, men le...

Publicerad 2010-11-22 20:02:44 i

img_1718 (MMS)

En trött kille som INTE vill sussa, men leka med masken det vill han:) Så han får väl leka sig själv till sömns och jag sitter väl och kollar på antar jag;) Men bara några timmar kvar nu, sen är vi hemma hos "La Familia"!

Vi sitter på tåget på väg hem till "La Fam...

Publicerad 2010-11-22 18:11:40 i

img_1711 (MMS)

Vi sitter på tåget på väg hem till "La Familia" och sötnöten sussar sött;) Själv ska jag försöka sätta mig skönt i den fruktansvärt osköna stolen och om jag har tur kanske även jag kan slumra in en stund..

Nu är första arbetspasset avklarat..

Publicerad 2010-11-22 00:16:48 i Blandat

Nu är första arbetspasset avklarat och det gick helt OK:) Jag är lite ringrostig när det gäller vissa saker, men det kommer nog bli lättare och lättare ju fler pass jag får.. Men skönt att ha fått det första passet ur vägen, alltid det som är det mest nervösa och jobbigaste. Nu ska jag "snoosa" på min underbara son och sen ska jag försöka få några timmar sömn;) Men måste bara säga (skriva) att jag är världens lyckligaste mamma/fru som fått en helt underbar son med en underbar man! Tar verkligen ingenting för givet, utan är tacksam för varenda sekund jag får med er två, ÄLSKAR er!

 

Gårdagen blev en heldag på språng..

Publicerad 2010-11-21 10:02:26 i

img_1674 (MMS)

Gårdagen blev en heldag på språng, först fika i Ytterby med hembakat fikabröd som var farligt gott! Sen for vi till Liseberg och kikade på allt "julmys" och åt "brända" mandlar:) Efter Liseberg for vi hem till Lillen för spelkväll, jag var kass men vinet var gott;) Glömde dock att fota så har inga bildbevis på vår myslördag, men får fota nästa gång! Men nu sitter jag hemma i soffan, Andreas har åkt på bortamatch och Hugos farmor har hämtat Hugo.. För jag ska faktiskt jobba idag, spännande!

Blidde ingen ny bostad denna gången heller..

Publicerad 2010-11-19 17:38:28 i Blandat

Blidde ingen ny bostad denna gången heller, men vi är glada ändå;) För det är ju faktiskt FREDAG och snart kommer pappan i huset hem och då blir det MYSKVÄLL! Det blir Chili con carne, vitt vin, ost och kex, Hugo kommer få "Välling De Luxe" och på tv:n blir det Idol;)


En suddig bild på mig och min sötnöt:)

Halleluja moment..

Publicerad 2010-11-19 08:37:26 i Blandat

Fick uppleva ett "Halleluja moment" imorse, Hugo vaknade kl.7.39!!! Hoppas verkligen att detta är något som återkommer för jag är väldigt trött på att gå upp kl.5.30.. Men vi får väl se om sötnöten gillar att sussa lite längre som sina föräldrar eller om han är en morgonmänniska som tycker att kl.5.30 är en bra tid att vakna på;) Men nu är det slutsnackat om vakna-på-morgonen-tider för idag är det ju FREDAG och fredag innebär träningsfri dag för pappan i huset och då passar vi på att ha en FAMILJEMYSKVÄLL!


>>> Angående budgivingen så hade vi högst bud igårkväll, men den ska återupptas idag och vi kommer inte lägga några mer bud. Så vi får se om någon budar över oss under förmiddagen..

Ytterligare en budgivning..

Publicerad 2010-11-18 10:17:58 i Blandat

Jag och Hugo var och kikade på en lägenhet i tisdags och idag ska Andreas också fara och kika på den! Skulle den falla min man i smaken så blir det ytterligare en budgivning;) Vi får väl se hur det går..

Nu är det dags för mig/oss att sussa!

Publicerad 2010-11-18 00:26:14 i

Nu är det dags för mig/oss att sussa! Maken kom precis hem från sin match (med en vinst) och jag har plockat ur diskmaskinen och hängt en tvätt.. Så nu kan jag krypa ner i sängen och försöka få lite sömn innan lilleman vaknar;) Hoppas han sover längre än till kl.5..

Vilken lycka!

Publicerad 2010-11-17 19:47:02 i Pyret

Idag har jag och Hugo haft en riktig slappa-runt-i-pyjamas-dag, vi har bara myst, lekt och tränat på att krypa! Sen så har vi dansat runt till julmusik och Hugo har skrattat så mycket att jag blivit helt varm i hjärtat:) Han är den goaste lilla sötnöten som finns och jag älskar honom så mycket att det gör ont. Tänk att det var han som låg i min jättemage, vilken lycka! Men nu ligger sötnöten och sussar och jag ska kika in på swehockey för att se hur det går för maken..


Skönt att bada innan man ska sussa;)

 

Blev paketöppning och pannkaksfrukost..

Publicerad 2010-11-14 14:31:08 i

img_1631 (MMS)

Blev paketöppning och pannkaksfrukost imorse för världens bästa pappa! Hugo vaknade kl.5.30 men vi lät pappan sova till strax före kl.9;) Tror att vi fick godkänt när det gällde paketen, han fick en skäggtrimmer och ett läderarmband där Hugos och mitt namn stod:) Men nu har pappan åkt till samlingen, Hugo sussar och jag ska passa på att hänga en tvätt innan vi ska fara och kolla på pappans hockeymatch;) Hur har ni firat farsdag?

En nöjd kille efter maten..

Publicerad 2010-11-13 13:52:50 i

img_1594 (MMS)

En nöjd kille efter maten, som idag bestod av köttfärs och spaghetti blandat med fruktpuré;) Nu ska vi klä på oss och gå ut och vänta på pappan som är på väg hem från träningen! Sen blir det en liten utflykt med bilen, vi ska åka och kika på lite områden där vi skulle kunna tänka oss att bo! Vem vet om vi har tur kanske vi blir stoppade av någon som vill ge oss sitt hus;)

En trött liten kille!

Publicerad 2010-11-12 14:11:54 i

img_1561 (MMS)

En trött liten kille! Vi har busat efter välling-lunchen och sötnöten har skrattat så mycket att han blivit trött;) Så nu blir det nog en liten sussning för honom.. Jag däremot måste fixa lite i lägenheten, tvättberget är enormt!

Sötnöten har hittat gardinen;)

Publicerad 2010-11-11 11:13:58 i

img_1533 (MMS)

Sötnöten har hittat gardinen;) Att han fick torkställningen över sig imorse avskräcker tydligen inte honom från att slita/dra i allt han kommer åt! Nyfiken som bara den, kommer bli en utmaning för tålamodet när han väl börjar krypa;)

Nu har jag köpt några julklappar..

Publicerad 2010-11-10 14:22:20 i

img_1443 (MMS)

Nu har jag köpt några julklappar och jag har t o m hunnit slå in dem! Snart ska jag bege mig till frisören och få min utväxt fixad och sen hem igen för att vänta in min son:) Sen ikväll blir det mamma-och-son-mys för pappan är och spelar match! Lär ju även uppdatera er ang budgivningen, vi har lagt oss så det blidde inget radhus denna gång heller:( Men vi får fortsätta leta och gå på visningar.. Näe nu blir det lite sussning på soffan för mig om jag ska orka sitta i frisörstolen i några timmar;) Så natti natti..

Min lilla älskling ska vara hos..

Publicerad 2010-11-10 09:00:20 i

img_1397 (MMS)

Min lilla älskling ska vara hos sin farmor idag! Jag ska nämligen ha en "egendag" med julklappsshopping och färgning av håret;) Så nu lär jag skriva en liten lista på vad som ska inhandlas. Sen får vi ju inte glömma denna jäkla budgivning, men just nu så leder faktiskt vi den;)

Usel mäklare..

Publicerad 2010-11-09 18:35:22 i

Budgivningen är fortfarande igång och vi har varit och kollat på huset igen nu på kvällen för att kika på motståndet;) Men jag är riktigt irriterad på mäklaren som sköter det hela! Han kan inte svara på när han tror det blir ett avslut och han sa att han kanske kommer lägga ut det för en till visning.. Känns som han vill dra ut på det eftersom vi bara är 2 st som budar och vi startade under utgångspriset, han trodde väl att han skulle kunna få mycket mer för huset! Tycker nästan lite synd om säljarna som har en sådan usel mäklare, men men vi får se vad som händer!?!? Ska bli intressant och höra vad den "usle" säger imorgon när vi pratar, igår när vi pratade sa han att det var 7 st som var intresserade men sen kom det ju fram att vi bara var 2 st;)

Nu har budgivningen startat..

Publicerad 2010-11-09 11:05:51 i

Nu har budgivningen startat.. Men det är ytterligare en visning av huset idag så budgivningen kommer nog inte vara klar förrän imorgon eller på torsdag! Spännande;)

Mycket att tänka på..

Publicerad 2010-11-08 08:37:15 i

Igår var vi och kikade på ett till radhus och det känns som om vi har en hel del att fundera på.. Är så svårt att veta om man kommer trivas, kommer man gilla området, hittar man vänner, är det lugnt, hur mycket orkar vi att göra om/renovera??? Som sagt, mycket att tänka på! Men en sak är säker vi kommer behöva nåt större än en tvåa;)

Idag har Hugo William GUSTAV Carlsson..

Publicerad 2010-11-06 18:48:52 i

img_1323 (MMS)

Idag har Hugo William GUSTAV Carlsson namnsdag igen;) Denna dag har vi spenderat i "bilstolslandet", vi försöker välja vilken stol vi ska köpa till Hugo.. Det lutar åt en Maxi Cosi, någon utav er som har en sådan? Näe nu ska jag natta sötnöten och sen blir det soffmys, mannen han är på lagfest så jag är chef över dosan ikväll;)

Tack..

Publicerad 2010-11-05 19:46:01 i

Skulle ju lägga ut en bild på vår shopping i Ullared.. Handlade mest trista saker som: tvättmedel, sköljmedel, fryspåsar, avfallspåsar, schampo till Andreas, våtservetter, nappar, några vita bodys till Hugo.. Sen blev det en pepparkaksdräkt, spegel till bilen så att jag ser vad lilleman håller på med där bak, ett regnskydd till vagnen, några kräklappar och lite annat smått och gott! Men som sagt, jag åker ALDRIG dit under ett höstlov igen fy f*n! Nu ska jag vänta in mannen som kommer hem från sin träning och sen blir det fredagsmys i soffan;)

Sen måste jag säga (skriva).. Tack för alla fina presenter mamma, tack syrran för all hjälp med Hugo och tack pappa för att du passade Hugo när vi var på Allum! Vi kommer sakna er, men snart kommer vi upp och firar pappas 50-årsdag:) Stora kramar från oss!

Mormor och mosters inköp..

 


Här är mina inköp..

Idag har vi varit en sväng till "Allum" oc...

Publicerad 2010-11-04 21:05:39 i

Idag har vi varit en sväng till "Allum" och kikat lite:) Det blev några plagg till Hugo och jag fick en tröja av mamma! Vi har även hunnit med ytterligare en husvisning, men vet ej riktigt om det var nåt för oss.. Men vi ska på en till visning på söndag, så får se om det känns bättre!? Nu är det "Criminal minds" och soffmys som gäller och imorgon ska jag försöka lägga ut lite bilder från Ullared! Ha det så gott:)

Helt slut efter en dag i lågprislandet! Vi...

Publicerad 2010-11-02 19:48:46 i

Helt slut efter en dag i lågprislandet! Vi hade inte tänkt på att det var hösttlov denna vecka och efter idag har vi lärt oss att aldrig besöka Ullared under lov. Fy f*n va mycket folk! Men vi överlevde och nu sitter vi här hemma och studerar våra "fynd";) Lägger ut bilder på sakerna imorgon.. Nu är det soffläge som gäller;)

Besök av mamma, pappa och syster..

Publicerad 2010-11-01 09:22:22 i

Idag kommer min mamma, pappa och syster hit! Mamma och syster ska bo hos oss i några dagar medans min pappa åker vidare på jobb. Ska bli så skoj att ha dem här och få lite sällskap under veckan:) Hugo kommer få många att busa med;) Schemat för veckan består nog mestadels av shopping och en utav dessa dagar ska vi ta oss ner till Ullared och brottas med alla som har höstlov! Nu ska jag plocka ihop lite i lägenheten för de kommer kring lunch och då vill jag ju inte städa.. Sen glömde jag ju berätta att när jag kom på andraplats i bowlingen kom min man på tredje!!! Så bowlar gör vi nog igen om jag får bestämma;) Näe nu ropar dammsugaren, ha det så gott!

Om

Min profilbild

Anna

Denna blogg är en dagbok där jag skriver om min vardag med två små barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela